de Woningmakers

De woningmarkt is overspannen. De wachttijden blijven maar stijgen. Er wordt te weinig gebouwd voor de groeiende vraag. Woningen worden steeds duurder en moeilijker te vinden.

Samenwerking

Woonwaard is een van de initiatiefnemers van ‘Woningmakers regio Alkmaar’. Woningcorporaties, bouwbedrijven en makelaars uit de regio hebben de handen ineen geslagen. Zij willen samen met gemeenten vaart maken, en zo ervoor zorgen dat woningzoekenden de sleutel kunnen krijgen van de woning die bij hun wensen en hun portemonnee past.

Afspraken

We willen nieuwe afspraken maken over het bouwen van aantallen woningen. Nu is het zo dat van alle nieuw te bouwen woningen 30% bestemd moet zijn voor sociale huur. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van de bouwproductie van anderen. Er is vooral veel vraag naar huurwoningen onder de € 592,- dus moeten we vooral in die prijsklasse woningen gaan bouwen.

We willen niet alleen de hoeveelheid woningen vergroten, maar ook afspraken maken over locaties, zodat er overal prettige en vitale wijken zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Woningmakers? Bekijk dan de website: woningmakers.nl

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden