Terug

Vrije sector woningen

Woonwaard verhuurt ook vrije sector huurwoningen. Deze woningen zijn geschikt voor mensen die net teveel verdienen voor een sociale huurwoning en net te weinig verdienen om een woning te kopen of ervoor kiezen om te huren.  

Voor vrije sector huurwoningen gelden inkomenseisen en andere regels bij toewijzing. 

 

Inkomenseis 

De huurprijs van een vrije sector woning is hoger dan € 720,42 per maand. 

U komt met een (huishoud)inkomen vanaf € 42.436,- in aanmerking voor een vrije sector huurwoning.
Verdient u (gezamelijk) tussen de € 42.436,- en € 50.000,- ? Dan kunt u reageren op woningen met een huurprijs tussen de € 720,42 en € 850,- per maand.
Als u (samen) meer verdient dan € 50.000,- komt u in aanmerking voor woningen met een huurprijs vanaf € 850,- per maand. 

Gezamenlijk jaarinkomen:
- Bruto jaarinkomen
- Bij samenwonen geldt het bruto jaarinkomen van beide huurders bij elkaar 
- Vakantiegeld
- 13e maand 

 

Nieuw aanbod 

De vrije sector huurwoningen van Woonwaard worden aangeboden via woonwaard.nl, onze Facebook pagina en via SVNK. U hoeft echter niet ingeschreven te staan bij SVNK om te reageren op een vrije sector huurwoning.  

 

Reageren 

U kunt uitsluitend (dus niet via SVNK) reageren via het reactieformulier. Let op dat alle benodigde gegevens worden meegestuurd. Op de website van de Rijksoverheid leest u hoe u documenten veilig kunt uploaden en versturen. 

 

Voorrang 

Kandidaten die op het moment van reageren een sociale huurwoning uit de SVNK-regio achterlaten en meer dan € 42.436,- verdienen krijgen voorrang op een vrije sector huurwoning.  

 

Toewijzing 

Het toewijzen van een vrije sector woning gebeurt middels loting. Daarnaast wordt gekeken naar uw kredietwaardigheid. Als u een BKR registratie heeft komt u niet aanmerking voor een vrije sector woning.