Terug

Vacature: Controller

01-11-2018

Ben jij die enthousiaste controller met financieel inzicht en oog voor de organisatiedoelen?

Dan wordt dit jouw baan

De kern van je werk is er voor zorgen dat de financiële processen rondom in- en externe verantwoording richting bestuur, management, de raad van commissarissen en externe toezichthouders effectief worden uitgevoerd. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de rapportagecyclus, waaronder de begroting, het jaarverslag en de jaarrekening, de kwartaalrapportages, de externe verantwoording naar de overheid en binnen de corporatiesector (DpI, DvI). Aedes benchmark, etc.). Daarnaast houd je nieuwe ontwikkelingen op rapportage gebied, zoals Integrated Reporting en XBRL, nauwlettend in de gaten. 

Je werkt nauw samen met collega’s van het team Financiën. Dit team is verantwoordelijk voor onder meer de financiële administratie, rapportages, Treasury, fiscale zaken en de begroting.

Een greep uit je werkzaamheden: 

• bijdragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering van financiële sturingsinformatie en forecasting;

• je verzorgt de doorrekening van besluitvorming en doet, gevraagd en ongevraagd, financiële analyses voor management en bestuur;

• het analyseren en beoordelen van (vastgoed)projecten, onderhoudsbegrotingen en andere financiële opstellingen;

• je draagt bij aan de begroting, jaarrekening en overige externe verantwoordingen (zoals dVi en dPi); 

• je vertaalt wet- en regelgeving en relevante externe ontwikkelingen naar onze organisatie in bijvoorbeeld de AO/IC, procedures en systemen;

• je specialistische taken zijn: vastgoedcalculaties, scenarioanalyses. 

Wat breng jij mee?

De juiste combinatie van financieel inzicht, een helicopterview en projectmanagement zorgt ervoor dat jij succesvol bent in deze functie. Zie jij de toenemende complexiteit en dynamiek in het speelveld van financiële verantwoording en volkshuisvesting als een mooie uitdaging, dan is deze baan misschien wel op jouw lijf geschreven.  

Het tijdig en correct realiseren van de financiële verslaglegging vraagt van jou dat je de materie beheerst en kunt overstijgen. Je hebt een kritisch oog voor het proces en voor de uitkomsten. Je bent je bewust van de verschillende verantwoordelijkheden op diverse niveaus, zowel in- als extern. En je bent je bewust van beleidsmatige consequenties van te maken keuzes, zoals waardering en externe verslaglegging. Je gaat hierover tijdig de dialoog aan met relevante partijen. In het contact met interne en externe betrokkenen, zoals accountants en toezichthouders, ben je rolbewust, kwaliteitsgericht en communiceer je helder. In je analyse en oordeelsvorming maak je continu de verbinding tussen het financieel perspectief en de organisatiedoelen. Kortom een echte professional met een sterk financieel inzicht en oog voor de organisatiedoelen. Je voelt je thuis in een omgeving waarbij je veel ruimte krijgt om je functie binnen de kaders van Woonwaard vorm te geven. Je bent een zelfstarter, proactief, communicatief en samenwerkingsgericht.

Daarnaast heb je

• Een afgeronde HBO opleiding richting bedrijfseconomie/accountancy of iets vergelijkbaars;

• Je hebt vijf jaar relevante werkervaring met voorkeur binnen de corporatiesector;

• Bij voorkeur ervaring met software zoals Wals, Empire en TMS

• Ervaring met vastgoedcalculaties

We bieden je

Een uitdagende werkomgeving waarin jij samen met betrokken en gemotiveerde collega’s dagelijks aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. Je krijgt een salaris van minimaal € 3.486,- en maximaal € 4.709,- (schaal J cao Woondiensten), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, 4*9, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantiedagen en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur.

Solliciteer nu

Heb je interesse in deze baan en voldoe je aan bovenstaand profiel, stuur dan je motivatie en CV per mail  aan sollicitaties@woonwaard.nl – ter attentie van Dietrik Emmens. 

Contact

Wil je meer weten over werken als controller bij Woonwaard? Bel dan Dietrik Emmens, via 06-55414280 (bereikbaar op maandag t/m donderdag).

Terug naar overzicht