Terug

Vacature: Teamcoach KCC

08-02-2018

Werk jij graag met een team met betrokken collega's die hun werk onderling organiseren? Ben jij degene die oprechte dienstverlening overbrengt aan je team? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan!

Werk je graag met een team met betrokken collega’s die hun werk onderling organiseren? Ben jij degene die oprechte dienstverlening overbrengt aan je team? Dan gaan we graag met jou het gesprek aan!Wij zijn op zoek naar een:

Teamcoach KCC (24 uur)

Woonwaard
Woonwaard wil iedereen een thuis bieden, als basis voor ontplooiing. Dit vanuit het geloof dat ontplooiing de motor is voor welzijn en geluk, zowel voor huurders als voor medewerkers. Het Klantcontactcentrum (KCC) heeft het eerste contact met onze huurders en andere relaties.

Wat ga je doen?
Als teamcoach is je belangrijkste missie om het team en de individuele teamleden zo goed mogelijk te begeleiden op het pad van zelforganisatie, in relatie tot de organisatiedoelen. De klantbehoefte is in alles je uitgangspunt en je drive om medewerkers te helpen maximaal bij te dragen aan de dienstverlening voor onze huurders.

Concreet betekent dit dat je:
- het team helpt resultaatgericht en procesmatig te leren werken.
- een gezamenlijke ambitie ontwikkelt en de teamdoelen bepaalt waar je allen voor gaat.
- een ontwikkelpad creëert voor teamontwikkeling en individuele ontwikkeling.
- een krachtig leerklimaat creëert voor leren, presteren en verbeteren.
- helpt bij het optimaliseren van de processen ten behoeve van de klant en een goede bedrijfsvoering.
- zorgt voor een efficiënte overlegstructuur en een helder besluitvormingsproces.
- ondersteunt bij de organisatie van het reguliere werk en de organisatorische teamtaken.
- handvatten geeft voor constructieve feedback en oplossingsgericht werken.
- de prestaties inzichtelijk maakt voor het team en de organisatie.

Wat vragen we van je?
Je bent een inspirerende en pragmatische teamcoach die mensen mee weet te krijgen.
Het klantgericht denken en handelen zit in je DNA en je weet de organisatievisie concreet te vertalen naar doelstellingen en de opgave voor het team. Ook sla je makkelijk bruggen tussen jouw team en de rest van de organisatie.

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een achtergrond in de dienstverlening, management en coaching.
Je hebt kennis en ervaring met zelforganisatie, teamontwikkeling en leanmanagement. Je hebt affiniteit met klantcontact, ICT en kennis- en kwaliteitssystemen. Bij voorkeur heb je aantoonbare werkervaring met vergelijkbare verantwoordelijkheden en taken.

Aanbod
Wij bieden een moderne en uitdagende werkomgeving, waarbij de lijnen kort zijn en je ruimte hebt om je talenten te ontplooien. Het salaris bedraagt minimaal € 3.333,- en maximaal € 4.167,- bruto op basis van 36 uur (conform schaal I van de cao Woondiensten) en daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren
Ben je enthousiast en meen je aan bovenstaand profiel te voldoen? Stuur je sollicitatiebrief dan per mail voor 23 februari a.s. aan sollicitatieswoonwaardnl - ter attentie van Lonneke Lageman, procesmanager verhuur & klantcontact.

Wij horen graag jouw voorbeeld uit de praktijk, waarin je teams hebt verbeterd, aangepast of hebt gemotiveerd. Dit voorbeeld zien we heel graag bij je motivatie en CV. Met dit voorbeeld kunnen we namelijk een beter beeld krijgen van jou als teamcoach.  Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Lonneke Lageman, op telefoonnummer 072- 527 65 21.

De eerste selectiegesprekken vinden op vrijdagochtend 9 maart 2018 plaats.

Terug naar overzicht