Terug

Seniorenwoning, iets voor u?

16-07-2018

Bent u op zoek naar een woning in een rustige, geborgen omgeving waar u ook gezelligheid vindt van bewoners met dezelfde levensstijl als u? Dan is een seniorenwoning misschien wat voor u (voorheen ook vaak ‘beschut wonen genoemd).

Deze woningen hebben geen drempels. U woont op de begane grond of er is een lift. Vaak is er een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw waar u met medebewoners samen kunt komen. In de directe omgeving van de seniorenwoning vindt u voorzieningen als een supermarkt of busverbinding. Ook is er vaak een huisartsenpraktijk in de buurt. 

Hoe kom ik aan een seniorenwoning? 
Schrijf u in bij SVNK. Ga hiervoor naar www.svnk.nl en klik op de knop inschrijven. Ingeschreven staan kost € 7,50 per jaar.  

In het vlak 'Zoek een huurwoning op www.svnk.nl gaat u naar 'Ik zoek een...' en selecteert unultredenwoning’. Vervolgens klikt u op ok. Klik op de oranje knop met het huisje. Nu ziet u alle beschikbare woningen zonder drempels. Bij de voorzieningen kunt u vervolgens kiezen voor ‘beschut wonen’. Nu ziet u alle seniorenwoningen die beschikbaar zijn. U mag op maximaal twee woningen tegelijk reageren.  
Hou de website www.svnk.nl in de gaten. Hier komen regelmatig nieuwe woningen op te staan. 

Wie krijgt de woning? 
Mensen die een huisvestingsindicatie van de gemeente hebben, krijgen voorrang op een seniorenwoning. Zijn er geen mensen met een huisvestingsindicatie, dan krijgt degene met de langste inschrijftijd voorrang. 

Wat is een huisvestingsindicatie? 
Een huisvestingsindicatie vraagt u aan bij de afdeling WMO van uw gemeente. De  gemeente geeft een huisvestingsindicatie af als u een woonruimte met specifieke eisen (bijvoorbeeld geen trap) nodig heeft in verband met uw zorgvraag. 

Meer informatie? 
Kijk voor meer informatie over de seniorenwoningen van Woonwaard op www.woonwaard.nl zoekwoord seniorenwoning. 

Terug naar overzicht