Terug

Feestelijk welkom nieuwe huurders Watermuntstraat

01-02-2018

Woensdagmiddag 31 januari kregen de aankomende bewoners van de Watermuntstraat in Heerhugowaard de sleutels van hun nieuwe huurwoning. Woonwaard gaf hen een feestelijk welkom waarbij de bewoners meteen kennis konden maken met hun nieuwe buren.

De bewoners zijn erg blij met hun woning en enthousiast over alle extra’s.

Pierre Sponselee, bestuurder van Woonwaard: “Er is een aantal dingen bijzonder aan deze nieuwbouw woningen: elke woning is in één dag gebouwd, de woningen hebben geen gasaansluiting, de bewoners kunnen hun eigen woonlasten bepalen door het gebruik van de woning en er is een enorm ruime zolder.”

Nul op de Meter woningen
De sociale huurwoningen wekken evenveel energie op als een huishouden gemiddeld verbruikt. De woningen zijn all electric: er zijn geen gasleidingen meer aangelegd. Woonwaard sluit in de nieuwbouw geen gas meer aan en neemt bij renovaties stappen om de woningen te verduurzamen en van gasaansluitingen af te halen.

De woningen zijn in onderdelen in de fabriek gemaakt, zodat er iedere bouwdag één complete woning aan de Watermuntstraat in elkaar gezet kon worden, een record. Bouwbedrijf Volker Wessels heeft de woningen gebouwd.

Terug naar overzicht