Terug

Dubbelfeest Vroonermeer Noord: Een oplevering en start bouw in een!

14-05-2018

Woensdag 9 mei was het groot feest. De eerste 42 energiezuinige sociale huurwoningen zijn opgeleverd. Tegelijkertijd vierden we de start bouw van de volgende fase waarin nog eens 60 eengezinswoningen worden gebouwd.

Bestuurder van Woonwaard Pierre Sponselee verwelkomde nieuwe bewoners tijdens de feestelijkheden en wethouder Dijkman verrichte samen met kinderen uit de buurt de symbolische handeling voor de officiƫle start van de bouw van fase 2.

Voor de kinderen was er een springkussen en werd er een workshop vogelhuisjes versieren gegeven door Hortus Alkmaar. De volwassenen werden getrakteerd op een hapje en een drankje. Nieuwe bewoners ontmoetten elkaar. De sfeer was goed en het weer was prachtig. Een van de nieuwe huurders zei: "Het voelt hier gewoon als thuiskomen."

De eerste 18 bewoners van fase 1 hebben inmiddels de sleutel gekregen van hun spiksplinter nieuwe woning in Vroonermeer Noord. De volgende 24 woningen worden overgedragen aan hun nieuwe eigenaar in de komende weken. Tegelijkertijd start de bouw van de volgende fase. 

Fase 2 betreft nog eens 60 eengezinswoningen. De verwachting is dat deze woningen eind 2018, begin 2019 in de verhuur komen.

Terug naar overzicht