Terug

Bouw eerste NOM nieuwbouwwoningen Heerhugowaard

12-06-2017

Woonwaard en Van Wijnen zijn gestart met de bouw van 24 energiezuinige woningen aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard. Het zijn de eerste nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen die Woonwaard laat bouwen.

Deze NOM-woningen wekken evenveel energie op als een klein huishouden gemiddeld verbruikt. Daarmee heeft Woonwaard een aantrekkelijk woningtype voor één en twee persoonshuishoudens.

De rijwoningen met bovenverdieping en tuin zijn zeer duurzaam en all electric. Dit betekent dat er geen gasleidingen meer zijn aangelegd. Het is een conceptueel product met een korte bouwtijd en hoge kwaliteit. De woningen zijn dit najaar klaar en worden als sociale huurwoningen verhuurd. Bouwbedrijf Van Wijnen bouwt niet alleen de woningen, maar geeft ook een garantie op de energetische prestatie van de woning af voor de komende 25 jaar. 

Geen gasaansluitingen
Woonwaard heeft als ambitie om in de nieuwbouw geen gas meer aan te sluiten en bij renovaties te kijken welke stappen ondernomen kunnen worden om de woning te verduurzamen en te ontdoen van fossiele brandstoffen. Dat doet de corporatie met Nul-Op-de-Meterwoningen (NOM) bij nieuwbouw en renovatie. Maar ook door bijvoorbeeld woningen aan te sluiten op het warmtenet.

 

Op de foto: Gedeputeerde Jack van der Hoek (Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur) en wethouder Gido Oude Kotte tonen met de eerste handeling aan hoeveel CO2 bespaard wordt met dit project.

Terug naar overzicht