Terug

Begeleid wonen in Hugo Oord

05-10-2018

Het voormalige woon-zorgcentrum Hugo Oord in Heerhugowaard gaat tijdelijk gebruikt worden als huisvesting voor jongeren die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandig wonen.

Vorig jaar september verhuisden de bewoners van Hugo Oord naar het nieuwe Hugo-Waard. In 2020 wordt het oude Hugo Oord gesloopt en komt er nieuwbouw op deze plaats. In de tussentijd krijgt Hugo Oord deze tijdelijke invulling. Met enige aanpassingen komen er 51 appartementen in het gebouw. Zorgorganisaties Parlan, Nehemia, DNO Doen en Teen Challenge huren de eerste en tweede verdieping (34 woningen) voor de tijdelijke huisvesting van mensen die worden begeleid naar zelfstandig wonen. Zo bieden de gemeente en Woonwaard hen perspectief op een goede toekomst en een kans op een volwaardige plek in de maatschappij. Elk half jaar wordt er geƫvalueerd met de betrokken organisaties en met omwonenden.

De woningen op de begane grond gaat Woonwaard tijdelijk verhuren aan reguliere huurders.

13 september ondertekenden Woonwaard, De Pieter Raat Stichting en de gemeente de samenwerkingsovereenkomst voor de tijdelijke invulling van Hugo Oord.

Terug naar overzicht