Terug

38 woonstudio’s voor jonge woningzoekenden

17-09-2018

Voor jongeren in Alkmaar is het erg lastig om woonruimte te vinden. De gemeente Alkmaar en Woonwaard willen de kansen voor jongeren op een woning vergroten door tijdelijk meer woonruimte voor hen te realiseren op de campus aan de Bergerweg. Het voorlopige ontwerp voor dit plan presenteerden zij afgelopen week aan omwonenden.

De huidige campus aan de Bergerweg

Woonwaard wil naast het gebouw waar studentenhuisvesting wordt geboden, een semipermanent complex realiseren met 42 verplaatsbare eenpersoons woonstudio's. De woonstudio’s worden zeer duurzaam, aardgasloos, volledig circulair (recyclebaar) en hebben een natuurlijke uitstraling doordat de gevels geheel zijn afgewerkt met hout. Op dit moment is de locatie deels in gebruik als parkeerterrein. Twintig parkeerplaatsen worden daarom elders op het terrein geplaatst.  

Jongeren
De woonstudio's zijn bedoeld voor jongeren in leeftijdscategorie van 18 t/m 28 jaar. Een aantal plekken is beschikbaar voor jongeren die (tijdelijk) wat ondersteuning nodig hebben in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid.  

Het huidige bestemmingsplan maakt het mogelijk de studio's op korte termijn te realiseren, wat tegemoet komt aan het urgente karakter van de vraag naar dit type huisvesting. Het project draagt de naam ‘Start me up’, omdat de gemeente Alkmaar en Woonwaard jongeren letterlijk een start op de woningmarkt willen geven.

De bijeenkomst voor omwonenden werd druk bezocht. Woonwaard beraadt zich over de opmerkingen en ideeen die tijdens de avond geopperd zijn.

Terug naar overzicht