corona maatregelen

Woonwaard volgt de adviezen van het RIVM. We hebben maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de risico's op verspreiding te beperken. 

Ons kantoor is daarom gesloten. Reparaties, onderhoud en verhuringen gaan zoveel mogelijk door. 

Alle corona maatregelen op een rij:

Balie gesloten

Ons hoofdkantoor in Alkmaar is gesloten voor bezoek.

Alleen voor spoedgevallen bij sleutels is de balie geopend op afspraak.
Heeft u een sleutel besteld? Dan maakt u een afspraak voor het afhalen van de sleutel(s). Dit kan op maandag, woensdag of vrijdagochtend. 

Voor andere zaken vragen wij u om zoveel mogelijk onze website te gebruiken of op een andere manier contact met ons op te nemen.

Een reparatie inplannen of de huur betalen doet u eenvoudig via Mijn Woonwaard. Als dit niet lukt, kunnen wij u hierbij telefonisch assisteren.

Onze medewerkers werken vanuit huis

U kunt altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Huur betalen

Huur betalen kan eenvoudig via automatisch incasso of iDeal via Mijn Woonwaard. Heeft u hierbij hulp nodig? Bel ons via (072) 527  6 527. Wij helpen u graag. Huurbetalingen aan de balie zijn op dit moment niet mogelijk.

Heeft u moeite om de huur te betalen op dit moment? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een oplossing. Lees ook ons nieuwsbericht hierover.

Wijkkantoren

De wijkkantoren zijn gesloten. Onze huismeesters lopen minder vaak hun ronde om het contact tot een minimum te beperken. 

Onze wijkkantoren en leefbaarheidsconsulenten zijn bereikbaar via telefoon en mail. Bekijk alle contactgegevens

Reparaties

We nemen reparatieverzoeken zoveel mogelijk aan. We zijn daarbij wel extra voorzichtig. We vragen vooraf naar uw gezondheid, we geven geen hand, we houden afstand en wassen regelmatig onze handen.

Reparatie inplannen

Verhuringen

Huurcontracten gaan door met minimaal contact. We zorgen ervoor dat voor de vertrekkende huurder en toekomstige huurder de meeste zaken telefonisch, digitaal en per mail geregeld worden.  

Zo wordt bijvoorbeeld voorafgaand aan het tekenen van het huurcontract telefonisch contact opgenomen met de nieuwe huurder om alles door te spreken. Volg deze instructies van de adviseur goed op.  

Alleen de noodzakelijke personen komen naar de woning en houden 1,5 m afstand. Het huurcontract wordt in de keuken klaargelegd. Terwijl de toekomstige huurder in de woning is om de stukken te ondertekenen wacht de adviseur buiten.

Woningruil

Vanwege de coronamaatregelen hebben we (en onze collega corporaties) besloten om aanvragen voor woningruil tijdelijk niet in behandeling te nemen.

Het is voor onze medewerkers, maar ook voor woningruilkandidaten, niet mogelijk om in deze procedure de maatregelen, die getroffen zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan, na te leven. We begrijpen dat dit vervelend is, maar de veiligheid van onze medewerkers en huurders gaat voor.

Zodra de maatregelen het toe laten, nemen we de aanvragen weer in behandeling. Wij verzoeken u tot die tijd geen aanvragen voor een woningruil in te dienen.

Onderhoud 

Een aantal van onze partners heeft er uit voorzorg voor gekozen om reguliere werkzaamheden tijdelijk stop te zetten of alleen bij spoed te komen. Zij doen dit uit eigen overweging en daar hebben we respect voor. Dat betekent wel dat sommige onderhoudsprojecten uitgesteld worden. Betreft het een project bij u in de buurt of in uw complex, dan wordt u hier per brief van op de hoogte gebracht.

Heeft u hier een vraag over? Neem contact met ons op.  

Schoonmaak

HygiĆ«ne is in deze tijd ontzettend belangrijk om te voorkomen dat bacteriĆ«n zich makkelijk kunnen verspreiden. Onze schoonmaakpartners werken volgens de normale planning en hebben extra aandacht voor: 

  • Contactpunten als deurklinken, handgrepen, kranen, werkbladen en telefoons.  
  • Bescherming van medewerkers door wegwerphandschoenen en overige persoonlijke beschermingsmaatregelen.  

Vragen en opmerkingen over de schoonmaak mailt u naar schoonwoonwaardnl.

Ventileren

Ventileer uw woning goed en nog eens extra nadat u bezoek heeft ontvangen. Ventileren is altijd al belangrijk om vocht en schimmel in de woning te voorkomen, maar juist nu moet er zoveel mogelijk frisse lucht in uw woning komen om eventueel aanwezige virusdeeltjes zo min mogelijk kans te geven.

Houd de ventilatieroosters in ramen en deuren open. Als deze roosters niet meer goed open gaan, plan daar dan een reparatie voor in.

Als u denkt dat de mechanische ventilatie in uw woning niet (goed) meer werkt, belt u de installateur om een afspraak met een monteur te maken:

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden