Terug
Afbeelding

Vroonermeer Noord Alkmaar

Landelijk wonen in de stad. Het kan in Vroonermeer Noord. Alkmaars nieuwste woonwijk ligt vlakbij natuur, het gezellige centrum van Alkmaar, authentieke dorpjes, heerlijk schone stranden en historische polderlandschappen. Hier bouwt de gemeente Alkmaar samen met VBM ontwikkeling, BPD, Woonwaard, Kennemer Wonen, Scholtens en Ooms Ontwikkeling een ruime nieuwbouwwijk met ongeveer 730 huur- en koopwoningen.

Woonwaard bouwt 144 eengezinswoningen en 55 appartementen in verschillende fases


Fase 1: 42 eengezinswoningen in de sociale huur zijn opgeleverd. 


Fase 2: 60 eengezinswoningen in de sociale huur zijn gebouw. Deze woningen worden in de periode van februari t/m juni in verhuur gebracht.

Deze woning heeft op de begane grond een woonkamer/keuken, op de 1e etage 3 slaapkamers en een badkamer en op de 2e etage bevindt zich de zolder- en installatieruimte. Alle woningen worden aangesloten op het stadverwarmingsnet van HVC en voorzien van zonnepanelen.


Fase 3: Medio 2018 is gestart met het bouwrijp maken van de grond. Woonwaard ontwikkelt in deze fase 42 eengezinswoningen en 40 appartementen in de sociale huur. Naar verwachting kan met de bouw van de woningen worden gestart in 2e kwartaal 2019 en met de appartementen in het begin van 2020. De woningen worden opgeleverd in 2020 en de appartementen naar verwachting in 2021.Aan de Oostzijde van de bebouwing wordt gegraven aan de Vroonermeerplas.

Bekijk dit filmpje:  https://www.vroonermeernoord.nl/vroonermeer-omgeving/vroonermeerplas
Algemeen

Plaats Alkmaar

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen 60
Oppervlakte woningen Circa 105 GBOm²

Planning

Startdatum mei 2018
Datum van oplevering 2019
Start verhuur vanaf februari 2019
Status Bouw

Partijen

Aannemer HSB Volendam
Architect Kerssens & de Ruiter Architecten
Projectontwikkelaar Woonwaard

Meer informatie

Terug naar overzicht