Terug
Afbeelding

Vroonermeer Noord Alkmaar

Landelijk wonen in de stad. Het kan in Vroonermeer Noord. Alkmaars nieuwste woonwijk ligt vlakbij natuur, het gezellige centrum van Alkmaar, authentieke dorpjes, heerlijk schone stranden en historische polderlandschappen. Hier bouwt de gemeente Alkmaar samen met VBM ontwikkeling, BPD, Woonwaard, Kennemer Wonen, Scholtens en Ooms Ontwikkeling een ruime nieuwbouwwijk met ongeveer 730 huur- en koopwoningen.

Woonwaard bouwt 144 eengezinswoningen en 52 appartementen in verschillende fases


Fase 1: 42 eengezinswoningen in de sociale huur zijn opgeleverd. 


Fase 2: 
Er is in mei 2018 gestart met de 2e fase: 60 eengezinswoningen in de sociale huur. Volgens de huidige planning komen de 1e 25 woningen in februari 2019 beschikbaar voor verhuur. De overige woningen volgen in het 2e kwartaal.

Deze woning heeft op de begane grond een woonkamer/keuken, op de 1e etage 3 slaapkamers en een badkamer en op de 2e etage bevindt zich de zolder- en installatieruimte. Alle woningen worden aangesloten op het stadverwarmingsnet van HVC en voorzien van zonnepanelen.

De woningen worden in december (2018) geadverteerd op www.svnk.nl 


Fase 3: Medio 2018 is gestart met het bouwrijp maken van de grond. Woonwaard ontwikkelt in deze fase 42 eengezinswoningen en 40 appartementen in de sociale huur. Naar verwachting kan met de bouw van de woningen worden gestart in april 2019 en met de appartementen in het najaar van 2019. De woningen worden opgeleverd rond de jaarwisseling 2019/2020 en de appartementen in 2020.Aan de Oostzijde van de bebouwing wordt gegraven aan de Vroonermeerplas.

Bekijk dit filmpje:  https://www.vroonermeernoord.nl/vroonermeer-omgeving/vroonermeerplas
Algemeen

Plaats Alkmaar

Kenmerken

Woningtype Eengezinswoning
Aantal woningen 60
Oppervlakte woningen Circa 105 GBOm²

Planning

Startdatum mei 2018
Datum van oplevering 2019
Start verhuur vanaf februari 2019
Status Bouw

Partijen

Aannemer HSB Volendam
Architect Kerssens & de Ruiter Architecten
Projectontwikkelaar Woonwaard

Meer informatie

Terug naar overzicht