Terug

Huurwoningen

Woonwaard verhuurt sociale huurwoningen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Op deze woningen kunt u reageren via de website van SVNK. Alleen daar kunt u zich inschrijven als woningzoekende voor een sociale huurwoning in onze regio.

 

Nultredenwoning en seniorenwoning (beschut wonen)

Een deel van de woningen (nultredenwoningen) is goed toegankelijk voor mensen die een rollator of rolstoel gebruiken. 

Sommige woningen liggen nabij een zorginstelling, of zijn onderdeel van een complex waar een sterke sociale samenhang is. Deze seniorenwoningen zijn in de woningadvertentie aangeduid als 'beschut wonen'.

Woningzoekenden met een huisvestingsindicatie (van de gemeente) hebben voorrang op nultredenwoningen en seniorenwoningen.

 

Bijzondere woonvormen

  • Studentenwoningen: aan de Bergerweg in Alkmaar verhuurt Woonwaard kamers en studio's voor studenten. Wil je een bericht ontvangen als er een kamer of een studio vrijkomt? Meld je aan voor de studentenhuisvesting nieuwsbrief.
  • Centraal Wonen: bij Centraal Wonen kiezen bewoners bewust om met elkaar te wonen. Ieder huishouden heeft een eigen, zelfstandige woning en de bewoners delen gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes. De bewoners bepalen wie in aanmerking komt voor vrijkomende woningen. Vrijkomende huurwoningen in een CW-project komen dus niet op de website van SVNK. Meer informatie vindt u op de websites van de CW-projecten: CW De Regenboog en CW De Vuurplaats.
  • Kangoeroewoningen: een kangoeroewoning is een bijzondere zorgwoning, die bestaat uit twee zelfstandige woningen, die met elkaar verbonden zijn door een trap of tussendeur. Kangoeroewoningen zijn zeer geschikt voor mantelzorgers die vlakbij degene willen wonen voor wie ze zorgen. De mantelzorger woont in de hoofdwoning en degene die zorg ontvangt woont in de buidelwoning, die vaak wat kleiner is. Woonwaard heeft zes kangoeroewoningen (in het flatgebouw Zonkant aan de Melis Stokelaan in Alkmaar). Interesse of wilt u meer informatie? Stuur een email met uw wensen naar postwoonwaardnl, wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. 

Veelgestelde vragen over huurwoningen

Huren bij Woonwaard