Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht Zonnepanelen voor 400 meergezinswoningen in 2020

Zonnepanelen voor 400 meergezinswoningen in 2020

Leestijd: 2 min

Woningcorporatie Woonwaard gaat in 2020 zonnepanelen aansluiten op ca. 400 meergezinswoningen in de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard. Hiermee geeft Woonwaard verder invulling aan haar duurzame ambities.

Voor het plaatsen van de zonnepanelen werkt Woonwaard samen met De Zoncorporatie uit Amsterdam. 

Welke appartementen krijgen een aanbieding?

Alle appartementengebouwen van Woonwaard die geschikt zijn, komen gefaseerd aan de beurt. We starten in 2020 met gebouwen die voldoende geïsoleerd zijn en een dakbedekking hebben die recent is vervangen of nog langer dan tien jaar mee gaat.

Binnenkort wordt bekend welke gebouwen dit zijn.

Komende maand krijgen de bewoners van deze geselecteerde appartementengebouwen een aanbieding voor zonnepanelen. Woonwaard financiert de zonnepanelen en bewoners kunnen er 4, 5 of 6 huren.

Dit aantal is afhankelijk van de beschikbare dakruimte en het aantal woningen. Wanneer de huurder besluit mee te doen, dan bespaart hij zo’n 30% op zijn energierekening.

Wanneer het niet mogelijk is om ieder appartement aan te sluiten op zonnepanelen, omdat er te weinig dakruimte is, worden de zonnepanelen aan de centrale voorzieningen gekoppeld. In dat geval kunnen alle bewoners in een appartementencomplex toch (indirect) besparen dankzij lagere verbruikskosten van de centrale voorzieningen.

Samenwerking

Eind 2019 is Woonwaard al gestart met enkele pilots voor het aanleggen van zonnepanelen op meergezinswoningen. De daaropvolgende aanbesteding is net zoals bij de gezamenlijke inkoop zonnepanelen op eengezinswoningen weer zo opgesteld dat andere corporaties zich hierbij kunnen aansluiten.

De laatste tijd werkt een groep van Noord-Hollandse corporaties samen om kennis over duurzaamheid en de maatregelen slim in te kopen. Zo hoeven de corporaties niet allemaal zelf het wiel uit te vinden en worden er schaalvoordelen gerealiseerd.

Met het plaatsen van zonnepanelen op zowel eengezinswoningen als meergezinswoningen maakt Woonwaard vaart waar het gaat om het realiseren van haar duurzame dubbeldoelstelling: zorgen voor het milieu én de portemonnee van haar huurders.

meer nieuws:

25 augustus 2023
vraag op tijd huurtoeslag aan
11 juli 2023
Ontwerpfestival Overdie
04 juli 2023
geef uw nieuwe huurprijs door
nieuws overzicht

zoeken