Ons kantoor is tijdelijk gesloten voor bezoek

vacature: Consulent Maatschappij en Zorg

Publicatiedatum: 30-12-2021

Heb jij een hart voor huurders en werk je graag samen met collega’s en externe partners in een gebied om de leefbaarheid en overlast aan te pakken? Houd jij van werken in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is?

Dan wordt dit jouw baan!

Als Consulent Maatschappij en Zorg (24 uur) ben je samen met je collega’s hoofdzakelijk actief op het gebied van zware overlast en zorggerelateerde situaties van huurders.

 • Je onderzoekt meldingen van overlast door in gesprek te gaan met huurders.
 • Je komt geregeld bij de huurders op huisbezoek.
 • Je signaleert huurders met een ondersteuningsbehoefte, zet hulpvragen uit bij je netwerkorganisaties en werkt actief samen.
 • Je neemt deel aan interne en externe casuïstiek overleggen.
 • Je bouwt volledig en zorgvuldig het overlastdossier op en bespreekt deze indien nodig met de advocaat. Bij rechtszittingen neem je deel als vertegenwoordiger van Woonwaard. 
 • Je denkt actief mee met Verhuur bij het huisvesten van bijzondere doelgroepen. Voert evaluatiegesprekken met cliënten van zorginstellingen die op basis van een verdiencontract in de woning en beoordeelt gezamenlijk of zij zelfstandig kunnen wonen. 
 • Je maakt afspraken met maatschappelijke organisaties van wie de cliënten zijn of worden gehuisvest in complexen van Woonwaard. Het nieuwe kansbeleid wordt ook door de consulent maatschappij en zorg uitgevoerd. 

Team Wonen & Wijken

Het team Wonen & Wijken werkt met zo’n 25 collega’s aan het versterken van de veerkracht, de leefbaarheid en het welzijn in de wijken.

Het team heeft dagelijks met uitdagingen te maken als het voorkomen en minimaliseren van huurachterstanden en het aanpakken van overlast en woonfraude.

Sinds 2020 werkt het team gebiedsgericht voor een betere samenhang in de aanpak.

Wat breng jij mee?

Je bent maatschappelijk betrokken en houdt van een breed takenpakket, waarbij geen dag hetzelfde is.

Je bent een teamspeler die een open houding heeft.

Je bent klantgericht en neemt verantwoordelijkheid.

Je bent zowel pragmatisch als creatief in het bedenken van oplossingen, assertief en bent gewend op verschillende niveaus te communiceren.

Je stimuleert samenwerking om gemeenschappelijke doelen te bereiken en weegt de belangen af tussen de omgeving en het individu in geval van overlast. 

We vragen: 

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis/ervaring met zorgvraagstukken en geestelijk/sociale problematiek, zorgindicatie, dossiervorming, overlast en hebt kennis van de sociale kaart
 • Een drive voor het gebiedsgericht werken
 • Projectmatig werken waarbij je kennis als CMZ ingebracht wordt
 • VOG
 • Rijbewijs B

Dit bieden wij jou

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder.

Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities. 

Je krijgt een salaris van minimaal € 3.523,- en maximaal € 4.633,- (schaal I, cao Woondiensten op fulltime basis), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) en een fijne balans tussen werk en privé. 

Onze bestuurders Joke en Nicole stellen Woonwaard én zichzelf aan je voor

Wij zijn Woonwaard

We verhuren zo’n 14.500 sociale huurwoningen in de regio Alkmaar en Dijk en Waard. We willen iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers.

Solliciteer nu 

Heb je interesse en wil je ons team komen versterken? Wij maken graag kennis met jou! Stuur je motivatie en cv uiterlijk 24 januari a.s. naar ons toe, t.a.v. Laurien Metz (manager Wonen en Wijken) via de sollicitatieknop hieronder.

De 1e gespreksronde vindt plaats in week 5.

De vacature wordt zowel in- als extern aangeboden. Bij gelijke geschiktheid kiezen we voor de interne kandidaat omdat we voorstander zijn van interne doorstroming.

Contact

Wil je meer weten deze functie? Bel of app dan met Laurien Metz, Manager, via 06 12 31 51 12 (niet aanwezig op woensdag) of Sylvia Verëll, HR Adviseur, op 06 11 45 82 91 (niet aanwezig op woensdag).