Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht Uniek wooncomplex Koelmalaan 

Uniek wooncomplex Koelmalaan 

Leestijd: 2 min

Aan de Koelmalaan in Alkmaar zijn de voorbereidingen in volle gang voor de bouw van een van de grootste houten wooncomplexen van Nederland. Een uniek complex omdat het gebouwd wordt via modulaire houtbouw én vanwege het aanbod van zowel sociale huur als middenhuur appartementen.

Op de voormalige locatie van Koel310 bouwt wooncorporatie Woonwaard een appartementencomplex van hout, met 129 huurappartementen.

Het complex bestaat uit twee gebouwen van vijf verdiepingen en wordt gebouwd in massief hout. Een nieuw en bovenal duurzaam gebouw, dat snel gebouwd kan worden door gebruik van houten kant-en-klare modules. 

Duurzaam, bewust en snel 

Het gebouw wordt gemaakt van kruislaaghout (CLT), dat ook wel het ‘nieuwe beton’ wordt genoemd. Door het gebruik van hout in plaats van beton, wordt in het project circa 6.400 ton CO2 bespaard. Dat komt neer op 16.640 economy vluchten van Amsterdam naar Rome.  

Ook het productieproces van het gebouw is duurzaam. De appartementen bestaan uit kant-en-klare modules ontworpen door Finch Buildings

De prefab houtbouw modules worden in de fabriek van De Groot Vroomshoop in elkaar gezet. Op de bouwlocatie worden die vervolgens op elkaar geplaatst. Deze manier van bouwen is nauwkeurig, duurzaam én snel. 

Vanaf juni 2022 worden de appartementen opgeleverd. 

Aanvulling woonaanbod Alkmaar  

In het gebouw aan de Koelmalaan komen verschillende soorten huurwoningen. Er komen 19 sociale huurstudio’s en 59 sociale huurappartementen.

Daarnaast komen er 51 appartementen in de middenhuur, ook wel vrije sector genoemd. Deze appartementen zijn 80 m2 groot en hebben een huurprijs rond € 900,- per maand. Dit is een belangrijke aanvulling op het woningaanbod in Alkmaar, omdat er in de vrije sector weinig betaalbare huurwoningen zijn van goede grootte en kwaliteit.  

Nicole van Wijk, bestuurder Woonwaard:

 De woningnood is hoog en raakt alle groepen woningzoekenden. Het is mooi dat we in dit duurzame complex de verschillende groepen woningzoekenden een gezond, nieuw thuis kunnen bieden.

 

zoeken