Symposium Koelmalaan succes

Publicatiedatum: 09-11-2022

Dinsdag 8 november 2022 bezochten ruim honderd zakelijke relaties uit de woon- en bouwwereld het Symposium Bouwen en Wonen in Hout op de Koelmalaan in Alkmaar.

Het was een groot succes. Ruim 100 zakelijke relaties kwamen een kijkje nemen op het grootste, bijna afgeronde, houten wooncomplex van Nederland dat door Woonwaard op de Koelmalaan in Alkmaar wordt gebouwd.

Aannemers, projectontwikkelaars, woon- en bouwcorporaties, medewerkers lokale, provinciale en rijksoverheid, banken, HBV, en andere zakelijke stakeholders die geïnteresseerd zijn in conceptueel bouwen in hout waren aanwezig.

 

Woonwaard bouwt op de Koelmalaan samen met De Groot Vroomshoop 129 huurappartementen, zowel sociale huur als middenhuur. Het complex bestaat uit twee gebouwen van vijf verdiepingen. Tussen de gebouwen ligt een binnenterrein, dat samen met toekomstige bewoners zal worden ingericht als een fijne, groene plek voor alle bewoners.

Symposium Bouwen en Wonen in Hout

Op dinsdag 8 november 2022 heette Nicole van Wijk, directeur bestuurder Woonwaard, het gezelschap welkom en lichtte de keuze voor houtbouw toe.

Vervolgens namen collega’s van Woonwaard het gezelschap mee met een toer door het gebouw. In verschillende appartementen werden presentaties gegeven over:  het proces en bouwen in hout door Thomas Geenen - Finch Buidlings, de gezondheid van wonen in hout door Ernest Kuiper - Woonwaard en Thuis aan de Koelmalaan door Antje de Wolf-Nijboer en Ilse Schoonenberg - Woonwaard en Cor Jong van Stichting Ontmoeting.

Terug in de tent las Maria Barnas, stadsdichter van Alkmaar het gedicht voor dat ze speciaal voor dit gebouw geschreven had. Joke van den Berg, directeur bestuurder Woonwaard, sloot deze inspirerende middag af. Zij gaf de vraag mee om met elkaar van gedachten te wisselen over: waar staan we nu en waar over 20 jaar met het bouwen van duurzame toekomstbestendige gebouwen die aansluiten op de behoeften van huurders.

Kortom, het was een zeer geslaagde middag waar alle betrokken partijen en geïnteresseerden met elkaar van gedachten wisselden en kennis deelde over alle aspecten die komen kijken bij wonen en bouwen in hout.

 


Meer nieuws: