Thuis over ons nieuws Start Me Up vijf keer bijzonder

Start Me Up vijf keer bijzonder

Leestijd: 2 min

Dit voorjaar heeft Woonwaard in hoog tempo 38 duurzame woonstudio's voor jongeren gerealiseerd op het campusterrein naast station Alkmaar achter de Bergerweg. Samen met bouwer Finch Buildings en de zorgpartijen GGZ NHN, DnoDoen, Parlan en Esdege Reigersdaal namen we via een webinar op 2 juli belangstellende professionals mee in de voorbereiding en samenwerking van dit bijzondere project.

Start me up: 5x bijzonder!

Tijdens het webinar is ook de docufilm 'Start me up' gelanceerd, waarin drie bewoners trots hun woning laten zien en hun verhaal vertellen.

Eén project, vijf keer bijzonder!

  1. ‘Start-me-up’: start op de woningmarkt voor jongeren met en zonder begeleiding,
  2. dankzij een nieuwe samenwerkingsvorm tussen de woningcorporatie, de gemeente en maatschappelijke organisaties,
  3. via een innovatief en snel te realiseren modulair bouwconcept,
  4. duurzaam en circulair gebouwd: energieprestatie, materiaalgebruik, flexibel en verplaatsbaar,
  5. en met een lage huur en lage energielasten betaalbaar voor elke jongere.

De Sneak Preview

De dag ervoor kregen de bewoners van het nieuwe Jan Mostaerthof en de studentencampus de primeur. Zij mochten als eerste de docufilm (7min.) zien waarin 3 jongeren (1 met GGZ-begeleiding) de kijker meenemen in hoe zij het wonen in hun duurzame houten woonstudio’s ervaren.

<iframe allow=";" allowfullscreen="" frameborder="0" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/RQMDtrsGJss" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%" width="550"></iframe>

 

Ieder van deze starters met een eigen verhaal en een eigen betekenis van het nieuwe thuis. Met of zonder begeleiding. Medebewoners reageerden enthousiast en bewoners van de studentencampus hadden voor het eerst een inkijkje bij hun nieuwe buren.

Project ‘Start me up’

De helft van de woningen wordt verhuurd aan jongeren die op eigen kracht het huis uit gaan, de andere helft aan jongeren die daarbij worden begeleid. Jongeren uit project ‘Start me up’ krijgen hier een kans om een start te maken naar zelfstandigheid. Start me up is een initiatief van Woonwaard en zorgpartijen; Triversum GGZ NHN, DnoDoen, Parlan en Esdege Reigersdaal. Een samenwerking tussen wonen en zorg die van een huis met zorg samen een thuis maken.

Projectpagina Bergerweg - Start Me Up

 

zoeken