Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht Korting op de energierekening

Korting op de energierekening

Leestijd: 1 min

In november en december 2022 zullen de meeste huishoudens een extra compensatie krijgen van € 190,- per maand. Neemt u gas, water en elektra collectief af? Dan is er op dit moment nog niets duidelijk.

Uitzondering

De collectieve afname van verwarming (blokverwarming) is een uitzonderingssituatie waar het kabinet nog niet over had nagedacht toen ze de maatregel afkondigde. Na vragen uit de Tweede Kamer denkt het kabinet nu alsnog na over een oplossing voor collectieve blokverwarming.

Prijsplafond

Ook de regeling die bekend is gemaakt over het prijsplafond voor gas en elektra (maximumprijs tot verbruik van 1.200 m3), is vooral bedacht voor kleinverbruikers (woningen met een eigen gasaansluiting). Als deze regel toegepast zou worden bij collectieve blokverwarming, dan betekent dat in het kort dat huurders die gebruik maken van collectieve blokverwarming helemaal niets hebben aan die maximumprijs.

Neemt u warmte collectief van Woonwaard af (collectieve blokverwarming), maar heeft u een kleinverbruik-aansluiting voor elektriciteit waarvan u de kosten zelf rechtstreeks betaalt aan uw energieleverancier? Dan krijgt u ook € 190,- van uw energieleverancier.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over dit onderwerp.

 

zoeken