Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht Hulp bij gestegen energiekosten

Hulp bij gestegen energiekosten

Leestijd: 3 min

Voor veel bewoners stijgen de energiekosten flink. Wat kunt u doen?

Energieleverancier

Vanaf 1 juli gaat de btw op energie tot eind dit jaar tijdelijk omlaag van 21 procent naar 9 procent. Benader uw energieleverancier om het maandbedrag later te laten zetten. Kijk hier voor meer informatie. 

Rijksoverheid

De overheid wil de energiebelasting verlagen en zo de extra kosten beperken. Klik hier voor informatie van de rijksoverheid.

Subsidie energiebesparing voor huurders gemeente Alkmaar

Bent u huurder in de gemeente Alkmaar? Dan kunt u via de gemeente voor € 80,- aan energiebesparende producten bestellen, zoals gratis LED-lampen, waterbesparende douchekoppen, tochtstrippen en meer. Ga voor meer informatie naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar, mail naar [email protected] of bel 072 743 39 56.

Update 30 mei: Deze subsidiepot is inmiddels leeg. Er zijn ruim 5.000 huurders blij gemaakt met energiebesparende producten via de rrew.

Energiecoach

U kunt gratis advies op maat van een energiecoach krijgen. Een energiecoach kijkt samen met u naar het energieverbruik in uw woning en geeft tips hoe u kunt besparen. Zelfs als u al energiebewust bezig bent, kan de energiecoach u nieuwe inzichten geven. Nieuw: ook bewoners van de gemeente Dijk en Waard kunnen nu gebruik maken van een energiecoach! Energiecoach Heerhugowaard en Energiecoach Alkmaar.

Doe Duurzaam bus voor huurders gemeente Alkmaar

De Doe Duurzaam bus reist door gemeente Alkmaar. Ontdek hoe u bespaart in huis met verwarmen, verlichting, isoleren, koken en in de badkamer. Naast 'energie besparen' is er ook aandacht voor 'Het niet weggooien van spullen' en een groene tuin. Iedereen kan op zijn eigen manier energie en kosten besparen én vergroenen.

Hier komt de Doe Duurzaam bus:

  • 11 mei  -  Oudorp (parkeerterrein aan de Nyenburgh bij de Spar)
  • 18 mei  -  Stompetoren (parkeerterrein Schermeerplein bij de Deka)
  • 25 mei  -  De Hoef (parkeerterrein bij winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan)
  • 1 juni  -  Centrum (Canadaplein, tegenover Stedelijk Museum)
  • 8 juni  -  Koedijk (Saskerstraat bij de Lidl)
  • 15 juni  -  De Mare (bij de oliebollenkraam in De Mare)
  • 22 juni  -  Daalmeer (voorkant Jumbo, Johanna Naberstraat)
  • 29 juni  -  De Rijp (bij Winkelcentrum ’t Boegbeeld)
  • 6 juli  -  De Hoef (parkeerterrein bij winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan)
  • 13 juli  -  Centrum (Canadaplein, tegenover Stedelijk Museum)

Bespaartips

U kunt met kleine aanpassingen in uw woning al een verschil maken in uw energieverbruik. Op milieucentraal.nl vindt u handige tips om uw energieverbruik te verminderen en daardoor de kosten te verlagen.

Wat doet Woonwaard?

We zijn volop bezig met het verduurzamen van de woningen, maar helaas kunnen we niet in één keer bij alle woningen langs. Tot 2030 isoleren we 4.000 woningen.

Daarnaast werken we aan planmatig onderhoud op onze overige woningen, zodat voor zoveel mogelijk huurders een stap vooruit wordt gezet. De komende 5 jaar (2021-2025) verwachten we 4.750 woningen te voorzien van zonnepanelen.

 

meer nieuws:

10 februari 2023
tijdelijk noodfonds energie
21 oktober 2022
Bloempotkachel levensgevaarlijk
27 oktober 2022
Korting op de energierekening