Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht Energietoeslag

Energietoeslag

Leestijd: 2 min

Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de hoge energierekening van tegenwoordig te betalen. Daarom is er de energietoeslag.

De hoogte van de toeslag is maximaal € 800,- per huishouden en wordt één keer uitbetaald. Halte Werk voert de regeling uit voor de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard.

Wanneer heeft iemand recht op de toeslag?

Het inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de geldende bijstandsnorm. Hoeveel dat is, hangt af van iemands situatie. Voor de energietoeslag telt het vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) niet mee. Meer informatie over de inkomensgrens leest u op haltewerk.nl/bijstandsnormen.

De toeslag wordt niet gegeven aan:

  • inwoners jonger dan 21 jaar. Behalve zij die zelfstandig wonen. En geen of niet voldoende gebruik kunnen maken van de onderhoudsplicht van de ouder(s).
  • inwoners die 27 jaar of jonger zijn en studiefinanciering ontvangen. Of recht hebben op studiefinanciering volgens de Wet studiefinanciering 2000.

Hoe gaat het aanvragen van de energietoeslag?

Ga voor het aanvragen van de energietoeslag naar haltewerk.nl/energietoeslag. Daar staat meer informatie over de toeslag. De link op de website gaat naar het aanvraagformulier op de website van Gezondverzekerd.nl.

Wie liever een papieren formulier invult, kan bellen met Halte Werk via 14 072 (kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk).

De energietoeslag kan tot en met 31 december 2022 aangevraagd worden.

Formulierenpunt helpt graag met de aanvraag

Voor wie het lastig vindt om de toeslag aan te vragen of de hoogte van het inkomen te beoordelen, is er het Formulierenpunt. Medewerkers van het Formulierenpunt helpen graag!

Inwoners met geldzorgen zijn van harte welkom bij de Budgetwinkel.

 

meer nieuws:

25 augustus 2023
vraag op tijd huurtoeslag aan
11 juli 2023
Ontwerpfestival Overdie
04 juli 2023
geef uw nieuwe huurprijs door
nieuws overzicht

zoeken