Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht De eerste woonstudio's Bergerweg staan

De eerste woonstudio's Bergerweg staan

Leestijd: 2 min

Vandaag is gestart met het plaatsen van 38 woonstudio’s aan het ‘t Jan Mostaerthof, achter de Bergerweg. In twee dagen worden de eerste 15 modules geplaatst. Volgende week de volgende 15 en de laatste 8 daarna. In drie weken staan alle woonstudio’s. Dit zorgt ervoor dat er minimale overlast is voor omwonenden.

De woningen worden in eerste instantie voor 10 jaar neergezet. Daarna wordt bekeken of de woonunits verplaatst worden. De werkzaamheden voor het verplaatsen van de parkeervakken zijn inmiddels gestart. De woningen worden begin maart opgeleverd. 

Project ‘Start me up’


De helft van de woningen wordt verhuurd aan jongeren die op eigen kracht het huis uit gaan, de andere helft aan jongeren die daarbij begeleid worden. 

Jongeren uit project ‘Start me up’ krijgen hier een kans om een start te maken naar zelfstandigheid. Start me up is een initiatief van Woonwaard en zorgpartijen; Triversum, GGZ Noord-Holland Noord, DnoDoen, Parlan en Esdege Reigersdaal. Een  samenwerking tussen wonen en zorg die van een huis met zorg samen een thuis maken. 

Duurzame woonunits


Met Finch buildings heeft Woonwaard een bedrijf gevonden die helemaal past bij de gedachte ‘voor iedereen een thuis, nu en in de toekomst. De woonunits van Finch buildings zijn heel erg duurzaam. Ze bestaan volledig uit hout en zijn bijna energieneutraal.

De afmetingen zijn gestandaardiseerd. Zo is het mogelijk om compacte woningen te realiseren, maar ze ook samen te voegen tot een grotere woning geschikt voor meerpersoonshuishoudens. De woningen zijn verplaatsbaar en daarom makkelijk neer te zetten op tijdelijke locaties. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van ruimte en tijd. Woonwaard exploiteert de woningen voor een periode van minstens 50 jaar. Hiermee is het mogelijk de huur zo laag mogelijk te houden.

Mocht na 50 jaar worden besloten de woonstudio’s niet meer te verhuren, dan worden deze gedemonteerd en kan een groot gedeelte van de module opnieuw worden ingezet als grondstof in de bouw. Dit past bij onze ambitie om waar mogelijk circulair te bouwen.

zoeken