Thuis over ons nieuws en publicaties nieuwsoverzicht 117 huurwoningen op Hugo Oord

117 huurwoningen op Hugo Oord

Leestijd: 3 min

Woonwaard, De Pieter Raat Stichting en AIG Care & Living hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling op het terrein van het voormalige woonzorgcentrum Hugo Oord aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. In 2023 worden daar 34 sociale huurappartementen, 39 vrije sector appartementen en 44 zorgstudio’s gebouwd.

Een groene en duurzame wijk

In het gebied komen 117 woningen verspreid over vier verschillende woongebouwen die omringd worden door een groene, parkachtige openbare ruimte. Deze wordt zo aangelegd dat het uitnodigt tot ontmoeting en verblijf.

Een deel van het gebied wordt ingericht als tuin voor de zorgstudio's van De Pieter Raat Stichting, de zorgaanbieder voor senioren in Heerhugowaard. Het gebied is autovrij en toegankelijk via voet- en fietspaden.

Parkeren vindt deels ondergronds plaats en deels aan de rand van het plangebied.

Met de nabijheid van voorzieningen zoals winkelcentrum Centrumwaard, scholen, sportverenigingen en wijkcentrum Hugowaard wordt het een fijne plek om te wonen voor jong en oud.

Gevarieerd woningaanbod

De ontwikkeling van het gebied is een samenwerking tussen Woonwaard, De Pieter Raat Stichting en AIG Care & Living.

De 34 sociale huurappartementen van Woonwaard, variërend van circa 58 m² tot 74 m², worden gerealiseerd door Fijn Wonen. De woningen worden vooraf in de fabriek gemaakt en worden op locatie in elkaar gezet. De bouwtijd is hierdoor kort.
De woningen zijn duurzaam. Alle appartementen worden gasloos en verwarmd met een warmtepomp. Het gebouw wordt tevens voorzien van zonnepanelen op het dak.

In het gebied komen daarnaast 39 middeldure huurappartementen ontwikkeld door AIG Care & Living. De driekamerappartementen, variërend van circa 72 tot ruim 90 m2, worden verhuurd met een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage.

Zorgvilla's voor mensen met dementie

In opdracht van De Pieter Raat Stichting ontwikkelt AIG Care & Living ook twee kleinschalige zorgvilla’s met 44 zorgstudio's voor mensen met dementie.

Op de begane grond bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes en vinden dagelijkse activiteiten plaats. Op de verdiepingen bevinden zich straks de persoonlijke zorgstudio's.

De Pieter Raat Stichting stimuleert en faciliteert bewoners van het nieuwe Hugo Oord om zoveel mogelijk te blijven deelnemen aan het leven en de activiteiten in omliggende wijken. Dit plan biedt volop ruimte en kansen voor sociale inclusie: tot meer interactie en ontmoetingen tussen cliënten en buurtbewoners.

Het nieuwe Hugo Oord wordt naast De Raatstede en Hugo-Waard het derde woonzorgcentrum van De Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard.

Start bouw begin volgend jaar

Het streven is om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw zodat de woningen en de nieuwe ingerichte omgeving in de eerste helft van 2024 opgeleverd kunnen worden.

Omwonenden positief over bouwplannen

Na jaren van plannen maken zijn in mei de eerste beelden van de bouwplannen getoond aan omwonenden. De reacties zijn positief en de mensen zijn blij dat de bouw binnen afzienbare tijd start.

 

meer nieuws:

17 januari 2023
tijdelijk noodfonds energie
21 oktober 2022
Bloempotkachel levensgevaarlijk
27 oktober 2022
Korting op de energierekening