Zonnepanelen voor bewoners Oudkarspel

Publicatiedatum: 02-08-2019

De eerste 15 bewoners van de Watermunt, Waterscheerling, Waterlelie en Lisdodde in Oudkarspel krijgen deze zomer zonnepanelen.

Sungevity is de samenwerkingspartner die de zonnepanelen gaat leggen. Hierna volgt in fases de rest van de eengezinswoningen.

Wanneer krijgt mijn woning zonnepanelen?

Woonwaard bekijkt per wijk welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Eengezinswoningen met een geïsoleerd dak, goede kwaliteit dakpannen, een zonnig dakoppervlak dat groot genoeg is (geen dakkapel, dakraam of schaduw van een boom) komen als eerste in aanmerking.

Daken die niet geïsoleerd zijn of die dakpannen hebben die vervangen moeten worden, gaan we eerst opknappen. Bij die opknapbeurt laten we meteen zonnepanelen leggen. Om deze redenen is het ook niet mogelijk om zonnepanelen op afroep aan te vragen. Wanneer uw wijk aan de beurt is, krijgt u tijdig bericht.

Wat kosten zonnepanelen voor de huurder?

Woonwaard schaft de zonnepanelen aan en onderhoudt ze. Daarvoor betalen bewoners een klein bedrag. Tegelijk besparen ze met de zonnepanelen op energiekosten, waardoor de totale woonlasten gelijk blijven of zelfs dalen.

Waarom gaat Woonwaard zonnepanelen plaatsen?

Een derde van de CO2-uitstoot komt door woningen en het gebruik van woningen. Met 14.700 woningen maken we dus een grote ‘ecologische voetafdruk’ in de regio. Wij hebben met elkaar een belangrijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor woningen die duurzaam zijn en duurzaam gebruikt worden. Daarnaast wil Woonwaard de woonlasten voor de huurders laag houden en zorgen voor kwalitatief goede woningen die voor lange tijd comfortabel gebruikt kunnen worden. Zonnepanelen zijn daar een goed middel voor.

 


Meer nieuws: