Woonzorgappartementen op locatie De Baanbreker in Graft

Publicatiedatum: 06-11-2020

De gemeente Alkmaar heeft besloten de locatie van voormalige basisschool De Baanbreker in Graft te verkopen aan Woonwaard voor de ontwikkeling van woonzorgappartementen.

Al enige tijd loopt er een onderzoek van Woonwaard, De Zorgcirkel en de gemeente naar de woonbehoefte van ouderen in Graft-De Rijp.

Om in de toekomst aan de vraag van ouderen naar geschikte woningen te kunnen voldoen, zijn meer en andere woonzorgvormen nodig. Daarom heeft de gemeente besloten de locatie van de voormalige basisschool aan Woonwaard te verkopen voor de ontwikkeling van woonzorgappartementen.

Inspelen op behoeften

Het besluit is gebaseerd op de lokale behoefte van de inwoners aan zorg. Woonwaard en De Zorgcirkel hebben deze behoefte met een ontwikkelplan in kaart gebracht. In dit plan is ook opgenomen dat Zorgcirkellocatie De Mieuwijdt en de nabijgelegen aanleunwoningen in de komende jaren worden aangepast.

Het nieuwe woningaanbod voorziet in de behoefte van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig, in hun eigen omgeving te kunnen blijven wonen, ook als zij 24-uurs zorg nodig hebben.

Naar verwachting zal de ingebruikname plaatsvinden in 2024.

De gemeente Alkmaar, Woonwaard en De Zorgcirkel zullen het plan binnenkort toelichten. In verband met de coronamaatregelen zal dit een digitale bijeenkomst worden. Meer informatie volgt wanneer de datum bekend is.


Meer nieuws: