Woonwaard meest duurzame woningcorporatie

Publicatiedatum: 14-02-2019

Woonwaard heeft de Duurzaam Bouwen Award gewonnen als meest duurzame woningcorporatie! De award is 14 februari uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres.

Dit is het filmpje over Woonwaard.

Duurzaamheid in de genen

Joke van den Berg, bestuurder van Woonwaard: “Over onze inzending hebben we vooraf wat geaarzeld. We stuurden namelijk geen innovatief concept in, maar een samenwerkingsinnovatie voor duurzaamheid. Dankzij de samenwerking met de gemeente Heerhugowaard en HVC hebben we onze investeringsprogramma's in de woningen, de openbare ruimte en de aanleg van het warmtenet op elkaar kunnen afstemmen, waardoor een integrale aanpak voor duurzaamheid, wijkkwaliteit en leefbaarheid ontstaat. Elke partij heeft de bereidheid getoond om de eigen aanpak en planning bij te stellen ten behoeve van het totaalresultaat. Dat klinkt eenvoudig, maar zo is het -nog- niet altijd. De aanpak in de Rivierenwijk heeft ons veel geleerd, en met onze inzending wilden we vooral deze ervaringen delen. Dat we gewonnen hebben zien we als een mooie kroon op het werk. Eerder renoveerden we al zo'n 400 woningen naar NOM, bouwen we al jaren nieuwbouw zonder gasaansluiting, sloten we bestaande bouw aan op het warmtenet etc. etc. Duurzaamheid in de genen is een rake observatie van de jury! Dank aan alle collega's en samenwerkingspartners!” 

FSC Nederland, abcnova, W/E adviseurs en Duurzaam Gebouwd zijn initiatiefnemers van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Andere genomineerden in deze categorie waren corporaties Wooncompagnie en Alwel.


Meer nieuws: