23 nieuwe woningen voor Esdégé-Reigersdaal 

Publicatiedatum: 06-04-2021

Drieëntwintig cliënten van Esdégé-Reigersdaal kunnen binnenkort verhuizen naar hun gloednieuwe woning aan De Schuur (naast de Krusemanlaan) in Heerhugowaard.

Woonwaard ontwikkelde drie woongebouwen op deze plek.

Bestuurder Nicole van Wijk overhandigde 6 april de sleutels. Zij (midden op de foto) verrichtte met Tanja Stam (l.) en Famke Roelfsema (r.), clustermanagers bij Esdégé-Reigersdaal, de openingshandeling.

De drie gebouwen bestaan uit woningen, gemeenschappelijke woonkamers, keukens en kantoorruimten.

Het zijn kleine woningen die in de toekomst eventueel kunnen worden samengevoegd, mocht er behoefte zijn aan grotere woningen. 

Het geheel werd ontworpen door Rietvink Architecten en gebouwd door Kesselaar &zn.

Nicole van Wijk, bestuurder Woonwaard:

Iedereen een thuis, nu en in de toekomst is de ambitie van Woonwaard. Dit project is bij uitstek een voorbeeld waar op maat voor de doelgroep een woonlocatie is ontwikkeld. Rekening houdend met de woonwensen van deze bewoners, als het gaat om woning en woonomgeving, is gekozen voor deze rustige, groene locatie en een functionele en tegelijk mooie vormgeving van het complex.

Duurzaam

De gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en worden verwarmd door middel van zonnepanelen en warmtepompen. De woningen zijn gasloos.

De Schuur ligt in een lommerrijke omgeving, perfect voor de cliënten die hier komen wonen. Voor hen is een drukke woonwijk niet passend, omdat ze gebaat zijn bij weinig prikkels en goede begeleiding.

 

Bekijk ook de projectpagina: Nieuwbouwproject De Schuur

 


Meer nieuws: