18 nieuwe zorg appartementen

Publicatiedatum: 23-09-2021

Aan het Boterbloemerf in Heerhugowaard heeft Woonwaard deze week de sleutels van 18 appartementen overhandigd aan Esdégé-Reigersdaal.

Onder het genot van een hapje en een drankje onthulden Paul Vlaar (algemeen directeur van Ooijevaar | Bevlogen bouwers) en Nicole van Wijk (bestuurder van Woonwaard) het cadeau voor de nieuwe bewoners: een insectenhotel. Deze past perfect in de tuinen die de woongebouwen omringen.

Het landelijke ontwerp van de gebouwen en de buitenruimte, passend bij de stolpboerderijen aan de dijk, komt van Rietvink Architecten. Bouwbedrijf Ooijevaar realiseerde het project in opdracht van Woonwaard.

Inrichting

Het terrein wordt ingericht als boerderijerf, waar onder andere plaats is voor een schooltuin voor IKC De Helix.

In de twee woongebouwen zijn ook vier zorgunits gemaakt. Hier kunnen cliënten van zowel Esdégé-Reigersdaal als andere zorginstellingen terecht op het moment dat ze ziek zijn en verpleegd moeten worden. Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor cliënten van Esdégé-Reigersdaal, een gemeenschappelijke woonkamer, keukens en kantoorruimten.

De gebouwen worden verwarmd en gekoeld via een bodemwarmtesysteem met een gesloten bronsysteem en zonnepanelen.

Samenwerking

Het nieuwbouwproject aan het Boterbloemerf is één van de projecten die voortgekomen is uit de samenwerking tussen Woonwaard, Esdégé-Reigersdaal en de gemeente Heerhugowaard. Esdégé-Reigersdaal heeft het instellingsterrein Reigersdaal verkocht aan de gemeente Heerhugowaard en het terrein wordt onderdeel van de woonwijk De Draai.

Boterbloemerf is het zevende woonproject voor cliënten van Esdégé-Reigersdaal in De Draai dat door Woonwaard wordt gerealiseerd. Hierna volgt nog woonproject Waterkers.

Op de eerste foto vlnr: Monique Beverloo (cliëntbegeleider Esdégé-Reigersdaal), midden Nicole van Wijk (bestuurder Woonwaard) en rechts Rianne Molenaar (cliëntbegeleider Esdégé-Reigersdaal).


Meer nieuws: