Woonwaard bouwt 64 appartementen Alkmaar Noord

Publicatiedatum: 19-10-2020

Aan de Sperwerstraat in Alkmaar Noord ontwikkelt Woonwaard 64 appartementen voor de sociale huur: 56 driekamerappartementen en 8 studio’s.

Bouwbedrijf Dijkstra Draisma (BBHD) startte maandag 19 oktober 2020 met de bouw. De woningen zijn ontworpen door BBHD Architecten. De kinderen van de naastgelegen Rudolf Steinerschool hadden mooie schilderijen gemaakt die het hek rond de bouw versieren.

De appartementen zijn verdeeld over vier gebouwen van verschillende hoogtes. Het gebouw in de hoek heeft zes verdiepingen, de drie overige gebouwen hebben drie verdiepingen. De studio’s bevinden zich op de begane grond en zijn verdeeld over de vier gebouwen

De woningen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC.

Meer sociale huurwoningen

Uniek aan dit project is het grote aandeel sociale woningbouw. Van de 78 woningen die gebouwd worden op deze plek zijn er maar liefst 64 voor de sociale verhuur, terwijl meestal niet meer dan 30 procent van een project uit sociale huurwoningen bestaat. Woonwaard is erg blij dat we op deze plek meer sociale huurwoningen kunnen realiseren om daarmee tegemoet te komen aan de grote vraag naar sociale woningbouw. Het is de verwachting dat de woningen eind 2021 in de verhuur komen.

Naast deze sociale huurwoningen komen er ook nog 14 eengezinswoningen. Deze koopwoningen worden niet door Woonwaard ontwikkeld.

 


Meer nieuws: