Geen objecten gevonden

Welkom nieuwe huurders!

Publicatiedatum: 31-12-2019

Op de laatste dag van 2019 heeft Woonwaard 273 huurwoningen overgenomen van woningcorporatie Mooiland. Het gaat om woningen aan de Europaboulevard en het Europaplein in Alkmaar-Noord.

Jorrit Schlenther (links op de foto) is voor de bewoners een vertrouwd gezicht. Hij was huismeester bij Mooiland en blijft dat bij Woonwaard. Harold Bus (rechts op de foto) is huismeester van de naastgelegen woningen.

De Mare

Joke van den Berg, bestuurder van Woonwaard: “Deze woningen liggen direct naast woningen die we al verhuren in Alkmaar-Noord. We hebben de woningen overgenomen, omdat we het belangrijk vinden dat de woningen door een corporatie verhuurd blijven in plaats van door een commerciële partij. Wij zorgen ervoor dat de inzet op leefbaarheid en verduurzaming blijft voor deze huurders. Met deze aankoop is dat verzekerd.”

Meer betekenen

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland ziet dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Daarom verkopen zij een groot deel van hun bezit, bij voorkeur aan andere corporaties.