Waar gaat de huur naartoe?

Publicatiedatum: 20-04-2022

Wij verhuren zo'n 15.000 woningen. Voor die woningen ontvangen wij iedere maand huur van onze huurders, maar wij maken geen winst. We zijn een stichting. Waar wij deze huurinkomsten dan wel aan besteden? Hieronder zie je het!

Zoals je ziet (klik op de afbeelding om te vergoten) gaat het grootste deel van de huurinkomsten naar het onderhoud van onze woningen. Maar er zijn ook andere zaken die wij moeten betalen, zoals rente voor de leningen die we afsluiten om woningen te bouwen. 

Meer financiƫle ruimte door afschaffing verhuurdersheffing

De afgelopen jaren moesten we ook een flink bedrag aan verhuurdersheffing aan het Rijk betalen. De verhuurdersheffing wordt per 2023 afgeschaft. Het geld dat we hierdoor overhouden, gaan we uitgeven aan het verduurzamen van de woningen, zodat de woningen comfortabel, betaalbaar en klaar voor de toekomst zijn en aan het bouwen van nieuwe woningen om het woningtekort te verkleinen.

Kunnen woningcorporaties winst maken? 

Nee, corporaties maken geen winst. We zijn een stichting. Op papier lijkt het soms of corporaties winst maken. Dat komt grotendeels uit de waardestijgingen van de woningen. De winst zit in de stenen. Als je de woningen niet verkoopt, kun je daar niets mee.


Meer nieuws: