Vroonermeer Noord bereikt hoogste punt in laatste bouwfase

Publicatiedatum: 17-12-2020

Na bijna 20 jaar komt het eind in zicht voor de bouw van de wijk Vroonermeer Noord. Een prachtige groene wijk met veel diversiteit in zowel bouw als bewoners. Een project om trots op te zijn. 

‘Kijk nou hoe mooi’, zegt Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard uitkijkend vanaf het hoogste punt over de wijk. ‘Zoveel nieuwe woningen in een tijd dat het zo nodig is.’

Woonwaard realiseert hier in totaal 199 sociale huurwoningen waarvan 55 appartementen. Alle woningen zijn ontzettend duurzaam. Ze worden aangesloten op het warmtenet, ze zijn super goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen, tripple glas en een balansventilatie met warmteterugwinning. 

Ruim 400 woningen in vier jaar

Vier jaar geleden was dit nog een braakliggend terrein. Projectleider Ben Uffen is dan ook trots op dit resultaat. En dan komen er nog eens ruim 300 bij. Het hoogste punt van het gebouw met 40 appartementen voor Woonwaard is ook letterlijk het hoogste punt van de hele wijk. Een officiële viering zat er vanwege Corona niet in. Maar zoals het hoort was er wel iets lekkers voor de mannen die elke dag keihard werken om zoveel woningen te bouwen. Uiteraard op gepaste afstand!

Samen en slim werken

Camiel Honselaar, directeur HSB bouw is trots op de samenwerking en de open cultuur. Doordat HSB als bouwteam aannemer vanaf het begin betrokken is geweest was er ook veel ruimte voor slimme oplossingen en keuzes zoals funderingssystemen of de keuze in de meest kostenefficiënte oplossing voor dakranden.

Koop en huurwoningen door elkaar

Een mix van koop en huurwoningen geven de wijk een prachtige uitstraling. Ook is er veel aandacht voor groen en vogels. Het is een vogelvriendelijke wijk. Bij alle grondgebonden woningen is er ruimte bij de dakgoot voor mussen om te nestelen en er zijn aan de kopgevels gierzwaluwkasten geplaatst.

Aan de oostzijde van het gebied bevindt zich ongeveer 12 hectare water, de Vroonerplas. Een wijk met veel water dus en ook daar is rekening gehouden met de natuur en zijn er voorzieningen voor oeverzwaluwen, ijsvogels en padden aangelegd.

Eind in zicht

De verwachting is dat eind 2022, begin 2023 de hele wijk klaar is. Een wijk met in totaal 733 woningen, met veel groen, water, een school en een gezondheidscentrum. Een wijk om trots op te zijn.


Meer nieuws: