Voor 600 eengezinswoningen zonnepanelen in 2020

Publicatiedatum: 10-04-2020

Ondanks de coronacrisis gaat het plaatsen van de zonnepanelen op eengezinswoningen van Woonwaard door, zij het met de nodige voorzorgsmaatregelen.

De eerste drie maanden van 2020 zijn er 120 installaties geplaatst die volledig operationeel zijn en daarnaast zijn er nog zo’n 30 installaties onderhanden. De komende drie weken worden er nog 70 installaties geplaats en moeten er nog 30 worden ingepland met de huurder.

In januari en februari ging de installatie wat minder snel door de slechte weersomstandigheden. In totaal zijn er nu 336 volledig operationele installaties en daar komen er de komende periode 25 per week bij!

Hoe gaat dat in deze tijd?

Twee dagen van te voren belt zonnepaneleninstallateur Sungevity of de huurder zich nog prettig voelt bij het idee dat er zonnepanelen geplaatst worden.

Sommige huurders stellen op dit moment de installatie liever even uit. Daar hebben wij alle begrip voor en Sungevity verplaatst de installatiedatum dan een paar maanden verder. Bij de meeste huurders kan de plaatsing van zonnepanelen doorgaan.

Enkele weetjes:

 • De installaties gezamenlijk hebben al meer dan 135.000 kWh opgewekt.
 • De verwachte opbrengst van deze 336 installaties over een jaar is 744.000 kWh/jaar.
 • Dit komt overeen met een besparing van 400.000 kG/COper jaar.
 • De energielasten per woning worden gemiddeld met 215 euro per jaar verlaagd. Uitgaande van 22 cent per kWh en aftrek van de servicekosten 2,90 per paneel.
 • Voor het eerste half jaar staat Alkmaar Noord nog in de planning om voorzien te worden.

Ook hebben wij onlangs weer huurder van 300 woningen uitgenodigd om te kiezen voor zonnepanelen. De bewonersbijeenkomst gaat natuurlijk niet meer door.

Om toch iedereen van de juiste informatie te voorzien kan men een adviesgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek wordt er bijvoorbeeld berekend hoeveel de huurder kan besparen, hoeveel panelen passen bij het verbruik van de huurder en op welk dakvlak de zonnepanelen worden geplaatst.

Protocol Sungevity

De maatregelen van Sungevity tijdens de coronacrisis:

 • Wij komen alleen installeren wanneer uw gezin en de gezinnen van onze installateurs in volle gezondheid verkeren.
 • De dag voor installatie wordt er contact opgenomen met u om na te gaan of u zich prettig voelt bij het idee dat er mensen in uw huis aan de slag gaan. We zullen de installatie nooit aan u opdringen.
  In dit gesprek zullen we ook expliciet vragen of u en de eventuele mensen met wie u samenwoont geen ziekteverschijnselen hebben. Mocht dit het geval zijn, zullen we de installatie uitstellen.
 • Mocht de installatie doorgaan, beperken we het klantcontact zoveel mogelijk. Dit doen we door gepaste afstand te bewaren (1,5 meter) en door geen koffie, thee of versnaperingen meer aan te nemen.
  Daarbij wordt er binnen Sungevity onderzocht of het ondertekenen voor oplevering digitaal kan gebeuren. Nu zal dit nog via de telefoon gebeuren, maar ook zoveel mogelijk op een afstand van elkaar.
 • Mochten wij u telefonisch niet kunnen bereiken voor aanvang van de installatie, dan zal er een mail worden verstuurd met tekst en uitleg over ons aangepaste installatie protocol.
  We zijn ons bewust van de uitzonderlijke situatie waar we nu in zitten en zullen de komende tijd het nieuws nauwlettend in de gaten houden.
 • Mocht de situatie veranderen, dan brengen we u hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

 


Meer nieuws: