Versneld duurzaam bouwen

Publicatiedatum: 07-11-2022

Eerste afspraken rondom snelle, duurzame woningbouw in Noord Holland zijn een feit. Woningcorporatie Woonwaard en conceptbouwer Hoog Over tekenen voor het eerste project binnen het samenwerkingsverband NH Bouwstroom.

In het samenwerkingsverband NH Bouwstroom zijn acht woningcorporaties en zes bouwpartners afgelopen juni met elkaar in zee gegaan met het de doel om de bouw van duurzame, betaalbare woningen in Noord-Holland te versnellen met behulp van modulaire woningbouw.

Gisteren zijn binnen de samenwerking tijdens een feestelijk moment twee overeenkomsten ondertekend, waarmee het startsein voor de ontwikkeling van de eerste woningen is gegeven.

Ontwikkeling eerste woningen van start

De bestuurders van de aangesloten corporaties en bouwpartners legden hun gezamenlijke ambities en afspraken over de manier van samenwerken vast met de ondertekening van een intentieovereenkomst.

Aansluitend hierop ondertekenden woningcorporatie Woonwaard en conceptbouwer Hoog Over de eerste ontwikkelovereenkomst binnen de NH Bouwstroom.

Nicole van Wijk (directeur bestuurder bij Woonwaard), Tom Bergmans (directeur bij Hillen & Roosen) en Saskia Oranje (partner bij DOOR architecten) zetten namens Woonwaard en Hoog Over hun handtekeningen, waarmee de ontwikkelovereenkomst voor 25 woningen aan de Bredero- en Vondelstraat in Alkmaar een feit werd.

Over NH Bouwstroom

NH Bouwstroom is een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties en zes bouwpartners in Noord-Holland. Samen lossen ze actuele woningmarktproblemen op door centraal in te kopen het bouwproces te standaardiseren en fabrieksmatig en circulair te bouwen.

De acht woningcorporaties zijn: Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard, Ymere.

De zes bouwpartners zijn:

  • Fijn Wonen
  • Hoog Over
  • Bouwgroep Dijkstra Draisma
  • Homes Factory
  • Heddes Bouw & Ontwikkeling
  • MOOS

Meer weten? Kijk op www.nhbouwstroom.nl

 


Meer nieuws: