Het gezicht van de wooncrisis

Publicatiedatum: 12-11-2019

Het verhaal van zovelen. Je zoekt een huis, maar er is geen woning beschikbaar. En dat duurt soms jaren. Sandra, Tenny en Elianne (foto) delen hun verhaal in het boekje dat vandaag is aangeboden aan de tweede kamer.

Bijna 200 corporaties voeren actie tegen de verhuurderheffing. Het gaat om 1,7 miljard euro. Geld dat zo hard nodig is om voor iedereen een huis te bieden. Geld dat nodig is om woningen te bouwen, onderhouden en te verduurzamen. Met de landelijke actie #ik wil een huis heeft het verhaal een gezicht gekregen. 

Kijk voor meer informatie en het boekje op wooncrisis.nl

Verhuurderheffing en Woningwet

De verhuurderheffing is in strijd met de Woningwet. Die schrijft voor dat woningcorporaties al hun financiële middelen inzetten in het belang van de volkshuisvesting. Ofwel, dat de huur die geïnd wordt, wordt geïnvesteerd in nieuwe woningen, onderhoud, duurzaamheid. De verhuurdersheffing is bedoeld voor terugdringing van de staatsschuld. Door deze te betalen, worden corporaties gedwongen om in strijd met de Woningwet te handelen. Daarom maken ruim 180 woningcorporaties officieel bezwaar bij de Belastingdienst.


Meer nieuws: