Van woning ruilen via ruilmijnwoning.nl

Publicatiedatum: 04-04-2022

Woningcorporaties slaan handen ineen voor woningruil. Via ruilmijnwoning.nl kunnen huurders die op zoek zijn naar een andere woning, zich nu direct aanmelden als geïnteresseerde in woningruil. Hun woning wordt daarmee geadverteerd op ruilmijnwoning.nl.

Een lange adem

Het is algemeen bekend dat veel mensen op zoek zijn naar een geschikte huurwoning, terwijl het aanbod zeer beperkt is. Voor het vinden van een passende huurwoning moet je als woningenzoekenden helaas een lange adem hebben.

Dat geldt ook als je nu al in een huurwoning wonen. Wist je dat er veel huurders zijn die, zonder dat ze het weten, eigenlijk op elkaars woning zitten te wachten? Een woning kan nu bijvoorbeeld te klein, te groot of juist te duur zijn.

Of er is een wens om gelijkvloers, dichter bij werk, voorzieningen of familie te wonen.

Samenwerking verruimt het aanbod

De samenwerking van SVNK met het platform ruilmijnwoning.nl verruimt voor huurders het aanbod van woningen.

Vind je tussen het aanbod van (reguliere) beschikbare huurwoningen geen geschikte woning? Via de website van SVNK is via een directe link de website van ruilmijnwoning.nl te bezoeken om het aanbod voor woningruil te bekijken.

Een bijkomend voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur of wachttijd bij SVNK behouden blijft.

De woningnoodpuzzel

De deelnemende woningcorporaties van SVNK zien deze ontwikkeling als een bijdrage om de doorstroming van de sociale huurwoningen op gang te brengen. Met een woningtekort van landelijk ruim 300.000 woningen op dit moment is de situatie in de sociale huursector zeer zorgelijk.

Met dit initiatief hopen we een stukje bij te dragen aan deze gecompliceerde puzzel en meer woningzoekenden te kunnen voorzien van een woning die aansluit bij hun wensen en behoeften.


Meer nieuws: