vacature: verhuur medewerker

Publicatiedatum: 14-10-2021

Ben jij een aanpakker met een flexibele mindset, staat de klant bij jou voorop en ben je op zoek naar een afwisselende functie waarin je bij kunt dragen aan onze maatschappelijke ambities?

Help jij ons de volgende stappen te zetten in het digitaliseren van onze verhuurprocessen? Dan is deze functie van medewerker Verhuur iets voor jou!

Als Verhuurmedewerker…

ben jij samen met zes collega’s verantwoordelijk voor het organisatorische en administratieve organisatorische deel rondom de verhuur van onze sociale huurwoningen. Je werkt in team Verhuur dat verder bestaat uit een technisch adviseur, een kwaliteitsspecialist Verhuur, zes Verhuuradviseurs en de manager Verhuur. Jij werkt het merendeel van de tijd op kantoor. 

Woonwaard verhuurt merendeels sociale huurwoningen, maar ook garages, bergingen, scootmobielplaatsen, studenten en vrije sector woningen. Voor elke soort zijn er richtlijnen, huurcontracten en procedures opgesteld. Als Verhuurmedewerker maak jij je de richtlijnen en procedures snel eigen. Zo weet je feilloos wat wanneer nodig is. Ook werken we aan de digitalisering van onze processen. Jij hebt daarin een voortrekkers rol en weet je als geen ander hoe jij je collega’s daarin meeneemt. 

Wat ga je doen?

 • De organisatie en administratie rondom de verhuur van onze huurwoningen. Van het opstellen van huurovereenkomsten, maken van woningadvertenties op SVNK, en een huisvestingsvergunning tot het maken van afspraken met (kandidaat) huurders over controles en huuropzegging. 
 • Je ondersteunt onze adviseurs Verhuur, die dagelijks veel op pad zijn.
 • Je werkt aan de digitale verbeteringen van ons verhuurproces. Je krijgt daarbij volop ruimte om jouw eigen ideeën in te brengen en hier proactief mee aan de slag te gaan. 
 • Je bent inzetbaar voor diverse projecten, uiteenlopend van nieuwbouwprojecten tot verbetertrajecten. Daarbij hoort ook het opstellen van een werkbeschrijving voor je collega’s. 
 • Je krijgt de rol van key-user/ gebruikersvertegenwoordiger van het woningbemiddelingssysteem SVNK (Sociale Verhuurders Noord Kennemerland). Je vertegenwoordigt Woonwaard in dit regionaal overleg.
 • Behandelen van diverse uiteenlopende correspondentie van collega’s, huurders en woningzoekenden. 

Jouw talent

Met een positieve en praktische instelling pak jij je werk met beide handen aan. Jij hebt oog voor details en gaat voor een optimale klantbeleving. Je houdt wel van verandering en denkt graag mee over hoe het team de volgende stappen kan zetten in het verbeteren van haar dienstverlening. 

Wat breng je mee?

 • MBO werk- en denkniveau en enige jaren ervaring in het werken in een kantooromgeving.
 • Je bent digitaal handig en kent de mogelijkheden die het digitale landschap biedt. Je denkt en werkt mee in de volgende stap in de digitalisering. 
 • Een positieve, gedreven en praktische instelling.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. 
 • Kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van sociale verhuur is een pré. 
 • Je bent 24 uur beschikbaar.
 • Je werkdagen zijn in ieder geval woensdag en vrijdag. Dinsdag behoort tot de vaste vrije dag. 

Dit bieden wij jou

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen. We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities. 

Je ontvangt een salaris (op basis van 24 uur) ingedeeld in schaal F van cao Woondiensten op basis van kennis en ervaring, een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantie uren en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur. Verder kom je te werken in een moderne en open kantooromgeving, aan de rand van Alkmaar.

Wij zijn Woonwaard

We verhuren zo’n 14.500 sociale huurwoningen in de regio Alkmaar en Heerhugowaard. We willen iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers.

Zoals we voor onze huurders een thuis willen bieden, willen we iedereen - wie je ook bent, waar je ook vandaan komt - een thuis bieden in onze organisatie. Ook in deze tijd van thuiswerken. Juist nu we elkaar fysiek niet zien, willen we in verbinding blijven, weten wat er speelt en hoe het met een ieder gaat. Daar zetten we vol op in. Met trots mogen we ons dan ook regiowinnaar noemen van (Thuis)werkgever van het jaar!

De speerpunten voor de komende jaren zijn: meer woningen die aansluiten bij de woonbehoefte, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie.

Bij nieuwe huisvestingsvragen reageren we snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoeken we naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt.

Solliciteer nu 

Heb je interesse en wil je ons team komen versterken? Wij maken graag kennis met jou! We nodigen jou uit om ons een pitch te sturen. Presenteer jezelf (in een vrije vorm, denk aan film, powerpoint) en laat ons zien wie je bent en waarom jij onze nieuwe Woonwaard collega wordt op de afdeling Verhuur.

Stuur jouw pitch voorzien van motivatie en cv uiterlijk 24 oktober a.s. naar ons toevia de sollicitatieknop hieronder, t.a.v. Lonneke Lageman (manager Verhuur).

De eerste sollicitatieronde staat gepland op 2 november a.s.

De vacature wordt zowel in- als extern aangeboden. Bij gelijke geschiktheid kiezen we voor de interne kandidaat omdat we voorstander zijn van interne doorstromingsmogelijkheden.

Contact

Wil je meer weten deze functie? Bel of app dan met Lonneke Lageman (Manager Verhuur) via 06 27 83 74 58 (ma t/m do) of Sylvia Verëll (HR Adviseur) op 06 11 45 82 91 (n.a. woensdag).

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Saskia van der Ven (HR-medewerker) via 06 10 01 29 28.

Bij Woonwaard werven wij onze medewerkers zelf. Mochten wij hier wel hulp bij nodig hebben werken wij met vaste bureaus. Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.