vacature: vastgoedontwikkelaar

Publicatiedatum: 27-09-2021

Ben jij een zelfstandige professional die zich verantwoordelijk voelt voor het gehele ontwikkeltraject van woningen, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, waarbij je leiding geeft aan projectteams en voor een optimale samenwerking zorgdraagt met externe partijen, zoals gemeente, ontwikkelaars, bouwbedrijven en adviseurs?

Kom dan ons team versterken als Vastgoedontwikkelaar en draag jouw steentje bij aan onze maatschappelijke ambities.

Als Vastgoedontwikkelaar…

werk je samen met gemeente, (private) partners, stakeholders, (maatschappelijk) ondernemers en toekomstige en huidige bewoners aan de vernieuwing van wijken en buurten. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van (complexe) nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Tijdens het ontwikkelproces werk je nauw samen met het Vastgoedteam, zodat de kaders worden bewaakt, de project-fasedocumenten kloppen en kijk je met een kritische blik naar proces- en procedureverbeteringen. 

Bij Woonwaard werken we aan bijzondere projecten en staat verduurzaming hoog op de agenda. Zo is onlangs het nieuwbouwcomplex aan de Spieghelstraat opgeleverd. Een project met tal van circulaire toepassingen waarbij producten en materialen zijn hergebruikt.

Het project aan de Koelmalaan is in volle gang voor de bouw van een van de grootste houten wooncomplexen van Nederland. Onze ambitie is om meer van deze innovatieve projecten te ontwikkelen. Hier speel jij een belangrijke rol in.

Bekijk hier alle lopende nieuwbouwprojecten van Woonwaard.

Wat ga je doen?

 • Zelfstandig nieuwbouw en renovatie projecten ontwikkelen waarbij je de afstemming zoekt met het team. De ontwikkeling van een project is bij Woonwaard een team effort.
 • Scenario's ontwikkelen, haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren waarin slimme oplossingen een plek krijgen en vertalen naar concrete projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het projectresultaat, voor de financiële sturing en jaarplanning, en voor de voorbereiding van tijdige en zorgvuldige besluitvorming in alle fasen van het project.
 • Je onderzoekt sloop-nieuwbouw mogelijkheden voor bepaalde woningcomplexen en ontwikkelt deze door tot een voorlopig ontwerp. Je blijft verantwoordelijk tot en met de oplevering van het project. Na het voorlopig ontwerp is er een intensieve samenwerking met de projectmanager die het project vanaf het voorlopig ontwerp verder inhoudelijk trekt.
 • Onderhandelen met externe partijen, zorgen voor optimale voorwaarden en correcte contractvorming. Je verzorgt het hele proces van vergunningsaanvragen en stuurt externe adviseurs hierin aan.
 • Je adviseert MT en bestuur over projecten, strategische aankopen, acquisities, ontwikkelingen, overeenkomsten, marktomstandigheden, exploitatiekansen en scenario's.
 • Opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk.
 • Draagvlak creëren voor projecten, zowel intern als extern. Je betrekt collega's, bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden bij projecten.

Jouw talent

Je hebt een goed gevoel voor wanneer het mogelijk is om gebruik te maken van beproefde concepten (‘kopen’) en wanneer de ambities bij een project om een innovatieve oplossing vragen (‘maken’).

Je weet de juiste partijen in de markt te verbinden aan de opgaven die Woonwaard heeft in de (her)ontwikkeling van vastgoed. Je bent een prettige gesprekspartner met goede adviesvaardigheden. 

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding bijvoorbeeld in de richting van Bouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het zelfstandig begeleiden van renovatie-/verduurzamingsprojecten;
 • Je beschikt over actuele nieuwbouw en renovatiekennis en weet hoe de markt werkt;
 • Je bent gedreven, sociaal en relatiegericht;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en kunt goed een team begeleiden.

Dit bieden wij jou

Een duurzame en uitdagende werkomgeving waarin jij samen met gedreven collega’s aan de slag gaat voor onze huurder. Je krijgt volop ruimte om jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen.

We hebben een open en gedreven cultuur, waarbij jij als ‘Woonwaarder’ vol energie en vakmanschap kan bijdragen aan onze maatschappelijke ambities. 

Je krijgt een salaris van minimaal € 4.873,- en maximaal € 6.964,- (schaal M, cao Woondiensten op fulltime basis), een smartphone, een Surface, een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) en een fijne balans tussen werk en privé. Hierbij kun je denken aan thuiswerken, de mogelijkheid voor het inkopen van extra vakantie uren en werktijden tussen 07:00 uur en 19:00 uur.

Verder kom je te werken in een moderne en open kantooromgeving, aan de rand van Alkmaar.

Wij zijn Woonwaard

We verhuren zo’n 14.500 sociale huurwoningen in de regio Alkmaar en Heerhugowaard. We willen iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers.

Zoals we voor onze huurders een thuis willen bieden, willen we iedereen - wie je ook bent, waar je ook vandaan komt - een thuis bieden in onze organisatie. Ook in deze tijd van thuiswerken. Juist nu we elkaar fysiek niet zien, willen we in verbinding blijven, weten wat er speelt en hoe het met een ieder gaat. Daar zetten we vol op in. Met trots mogen we ons dan ook regiowinnaar noemen van (Thuis)werkgever van het jaar!

De speerpunten voor de komende jaren zijn: meer woningen die aansluiten bij de woonbehoefte, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie.

Bij nieuwe huisvestingsvragen reageren we snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoeken we naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt.

Solliciteer nu

Heb je interesse en wil je ons team komen versterken? Wij maken graag kennis met jou! Stuur jouw motivatie en cv naar ons toe, t.a.v. Nicole van Wijk (Bestuurder), via de sollicitatieknop hieronder.

De vacature wordt zowel in- als extern aangeboden. Bij gelijke geschiktheid kiezen we voor de interne kandidaat omdat we voorstander zijn van interne doorstroming.

Contact 

Wil je meer weten deze functie? Bel of app dan met Nicole van Wijk (Bestuurder) via 06 15 65 7411 of Sylvia Verëll (HR Adviseur) via 06 1145 8291 (n.o. woensdag).

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Saskia van der Ven, HR-medewerker, via 06 100 129 28

Bij Woonwaard werven wij onze medewerkers zelf. Mochten wij hier wel hulp bij nodig hebben werken wij met vaste bureaus. Daarom wordt acquisitie naar aanleiding van onze vacatures niet op prijs gesteld.