Nieuwsbericht

vacature: manager Wonen & Wijken

Publicatiedatum: 05-01-2021

Woonwaard wil iedereen een thuis bieden, nu en in de toekomst. Een eigen plek waar je ongestoord jezelf kan zijn. Van waaruit je erop uit trekt en ook weer graag terugkomt. Als wooncorporatie werken wij daar elke dag aan.

Zo ook ons team Wonen & Wijken. Terugkijkend op een bewogen jaar laten ze zien wat ze hebben gerealiseerd om mensen een thuis te bieden:

Enthousiast geworden?

Als je als manager Wonen & Wijken deel uit wilt maken van dit energieke en kleurrijke team, dan nodigen we je vooral uit om verder te lezen. Zeker als je roots liggen in de zorg- of welzijnsbranche of als je als manager ervaring hebt opgedaan binnen het domein sociaal beheer bij een woningcorporatie.

Team Wonen & Wijken

Het team Wonen & Wijken werkt met 25 collega’s aan het versterken van de veerkracht, de leefbaarheid en het welzijn in de wijken.

Sociaal beheer, vertegenwoordiging van Woonwaard in VvE’s, voorkomen en minimaliseren van huurachterstanden, aanpakken van (zware) overlast en bestrijden van woonfraude.

Het team heeft dagelijks met deze uitdagingen te maken. Sinds 2020 werkt het team gebiedsgericht voor een betere samenhang in de aanpak.

Woonwaard is actief als corporatie als het gaat om het bieden van een thuis aan mensen die zelfstandig gaan wonen na een periode van wonen met zorg. Hiertoe worden allerlei mogelijkheden geboden en nieuwe woonvormen ontwikkeld.

Het team Wonen & Wijken draagt bij aan deze ontwikkeling en speelt in op vragen vanuit onze omgeving. Dit in samenwerking met een breed en goed functionerend netwerk van ketenpartners.

Het team heeft een belangrijke rol in het programma ‘Veerkrachtige wijken’ waar je als manager Wonen & Wijken de regie over hebt.

Wat ga je doen?

 • Je geeft met het bestuur en MT leiding aan Woonwaard en aan de uitvoering van de strategische agenda.
 • Als manager ben je verantwoordelijk voor de resultaten en de bedrijfsvoering van het team. Je stuurt en coacht het team en de individuele collega’s.
 • Je houdt je team steeds op de hoogte van ontwikkelingen binnen andere teams en actuele zaken in relatie tot (landelijk) beleid dat het werkterrein van Wonen & Wijken raakt.
 • Met je team ga je het gebiedsgericht werken en de interne samenwerking met de andere teams verder ontwikkelen en uitvoeren.
 • Vanuit vakmanschap nemen medewerkers beslissingen die soms vergaande impact hebben op het leven van bewoners. Hierin ben je een goede sparringpartner voor het team.
 • Gelet op het belang van de netwerken in het sociaal domein zorg jij voor goede basisafspraken met maatschappelijke partners en gemeentes in de regio en voor de uitvoering daarvan.
 • Je bent samen met het bestuur gesprekspartner van de huurdersorganisatie.

Jouw talent is doen!

Je bent van nature een sterke en gedreven persoon die al eerder leidinggevende functies heeft gehad. Omgaan met variëteit, dynamiek en hectiek geeft je energie. Je haalt het beste uit je team. Elke dag weer.

Visie hebben is van belang, maar de uitvoering van ideeën des te meer. Dus een doener ben je zeker, naast dat je complexe situaties snel kunt doorgronden.
Je bent hard op de feiten, maar zacht op de mens. Je hebt een positieve en energieke houding die uitstraalt binnen de organisatie. 

Wat goed is om te weten is dat Woonwaard geen strak hiërarchische geleide organisatie is. De sturing zit hem meer in de organisatorische filosofie waardoor je de juiste dingen doet. Deze manier van werken past je goed. 

Wat breng je mee?

 • Minimaal een HBO opleiding in de richting van management en kennis op het gebied van zorg, welzijn en/of sociale beheer.
 • Je hebt relevante ervaring in een soortgelijke functie en ervaring met verandertrajecten
 • Intrinsieke motivatie en overtuigingskracht om de belangen te behartigen van onze doelgroep.
 • Je hebt ervaring met bedrijfsvoering, zoals financiële sturing en opdrachtgeverschap
 • Je hebt een brede interesse en een duidelijke visie op het werkgebied van de woningcorporatie in het algemeen en het sociaal beheer in het bijzonder.

Wat bieden we jou?

 • Een duurzame en uitdagende, steeds veranderende baan waarin jij samen met betrokken collega’s dagelijks aan de slag gaat voor onze huurder
 • Een 36-urige werkweek, flexibel in te vullen voor een goede werk/privébalans 
 • Je krijgt een salaris tot maximaal € 6.068,- (schaal L, cao woondiensten) op basis van 36 uur per week. 
 • We werken op dit moment zoveel mogelijk thuis, maar je hebt ook de mogelijkheid om op kantoor te werken. Een smartphone, Surface en goede thuiswerkvoorzieningen; we hebben het voor je geregeld. 
 • Een goede pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties
 • Toe aan vrije tijd? Extra vakantiedagen kun je bijkopen
 • Alle mogelijkheden om je te ontwikkelen
 • Een jaarlijks persoonlijk loopbaanbudget van € 900,--
 • Er is aandacht voor vitaliteit, gezondheid en werkgeluk.

Solliciteren

foto bestuurder Joke van den BergReageer met een recent cv en een vertel je intrinsieke motivatie op een aansprekende manier. Dit kun je tot uiterlijk 20 januari 2021 a.s. doen via: sollicitatieswoonwaardnl t.a.v. Joke van den Berg, bestuurder.

Bij haar kun je ook terecht als je inhoudelijke vragen hebt over de functie via jvandenberg@woonwaard.nl of  06-53618169.

 

Heb je vragen over de procedure? Dan kun je deze stellen aan Esther Buter, HR medewerker: ebuter@woonwaard.nl of 06-27837461.

De gesprekken voeren we zoveel mogelijk op ons kantoor in Alkmaar conform de corona-richtlijnen van het RIVM.

De eerste gespreksronde staat gepland op woensdagmiddag 3 februari a.s.

Ons verhaal – Wij zijn Woonwaard

We verhuren zo’n 14.500 sociale huurwoningen in de regio Alkmaar en Heerhugowaard. We willen iedereen een thuis bieden. Als corporatie krijgen we kleur door onze ambitie, ons realisatievermogen en de betrokkenheid van onze medewerkers.

Bij nieuwe huisvestingsvragen reageren we snel met een passende oplossing en wanneer regels knellen, zoeken we naar ruimte voor alternatieven, naar de logische oplossing voor de vraag die er ligt.

Zoals we voor onze huurders een thuis willen bieden, willen we iedereen - wie je ook bent, waar je ook vandaan komt - een thuis bieden in onze organisatie.

De speerpunten voor de komende jaren zijn: meer woningen die aansluiten bij de woonbehoefte, gezonde woningen, prettige buurten en een waardevolle organisatie.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden