Start bouw eerste 40 appartementen Vroonermeer Noord

Publicatiedatum: 09-07-2020

Op woensdag 8 juli was er een bescheiden feestelijke gelegenheid voor de start bouw van de eerste 40 appartementen in Vroonermeer Noord. Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard en Camiel Honselaar, directeur van HSB Bouw BV gaven een symbolisch startteken door het plaatsen van een element van de begane grondvloer.

Aan de noordrand van Vroonermeer Noord komt een appartementencomplex van drie etages aan de ene kant en vier etages aan de andere kant met in het midden de centrale hal met lift. De inpandige bergingen zijn zowel te bereiken via de centrale hal, als buitenom. De appartementen zijn 70 m2 groot en hebben twee slaapkamers.

2050-ready

De woningen zijn helemaal 2050-ready; ze worden aangesloten op het warmtenet van de HVC, ze zijn voorzien van hoogwaardige isolatie, krijgen tripple glas ramen, balansventilatie en het gebouw krijgt zonnepanelen.

Er komen in totaal 200 zonnepanelen op het dak. Voor elke woning zijn dat er 5. Bewoners betalen een kleine vergoeding voor de zonnepanelen, maar hun energierekening wordt wel veel lager.

Nicole van Wijk: “Woonwaard heeft haar focus op de beschikbaarheid van sociale huurwoningen. We willen aan de slag met mooie comfortabele duurzame woningen voor een betaalbare prijs. Daar zijn deze 40 appartementen een mooi voorbeeld van.”

Alle woningen worden voorzien van de mogelijkheid om aan te sluiten op het glasvezelnet dat in de wijk is aangelegd.

Vogelvriendelijke wijk

Voor Vroonermeer Noord hebben alle ontwikkelende partijen een convenant “vogelvriendelijke wijk” gesloten. Ook dit gebouw staat in het teken van vogels. In de gevels worden verschillende vogelnestkasten geplaats en in de hekwerken zijn afbeeldingen van zwaluwen geponst.

Planning

In totaal komen er 73 appartementen in Vroonermeer Noord. Deze eerste 40 worden opgeleverd in het derde kwartaal van 2021.

Naast deze 40 appartementen bouwt Woonwaard nog 15 appartementen aan de zuidzijde. De bouw hiervoor start in augustus.

De overige 18 appartementen worden ontwikkeld door Kennemer Wonen.

 

Projectpagina Vroonermeer Noord

 


Meer nieuws: