Geen objecten gevonden

Pierre Sponselee onderscheiden

Publicatiedatum: 26-02-2019

Pierre Sponselee is bij zijn afscheid van Woonwaard zowel onderscheiden met het ere-insigne in goud van de stad Alkmaar als de Gouden Reiger van Heerhugowaard. Hij kreeg de onderscheidingen voor zijn bijzondere verdiensten voor beide plaatsen.

Heerhugowaard

Wethouder Monique Stam reikte dezelfde dag de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard uit. In zijn rol als bestuurder van Woonwaard heeft Pierre Sponselee veel betekend en bereikt voor de woningcorporatie. Hij heeft Woonwaard op de kaart gezet als een innovatieve en duurzame corporatie, mede door zijn duidelijke visie op volkshuisvesting. Zijn kracht zat vooral in het samenwerken met bewoners en professionals en hen ook met elkaar verbinden.

Alkmaar

Burgemeester Bruinooge reikte het ere-insigne uit voor de jarenlange inzet van Pierre Sponselee voor Alkmaar en in het bijzonder de wijk Overdie. Zestien jaar was Sponselee het boegbeeld van Woonwaard en heeft in die rol veel betekend en bereikt voor Alkmaar. Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de regio en staat voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij mensen past, in een buurt die hen bevalt, nu en in de toekomst. Sponselee vertaalde die visie in een moderne, procesgerichte organisatie en werkte daarbij samen met huurders en partners aan maatschappelijke doelen. De kracht van Sponselee zat in het samenwerken met bewoners en professionals en hen ook te verbinden. Met zijn duidelijke visie op volkshuisvesting leverde hij onder andere bij de herstructurering van Overdie een prestatie die uitsteeg boven zijn functie. Zijn inzet, gedrevenheid en talent om mensen te verbinden speelde een doorslaggevende rol bij de realisatie van het Overdie van nu. Op Maatschappelijk gebied was Sponselee ook betrokken bij Alkmaar. Sinds mei 2012 is hij voorzitter/bestuurslid van Stichting De Waaier, een organisatie die bedrijven en maatschappelijke organisatie bij elkaar brengt. Verder draagt hij de architectuur een warm hart toe. Als lid van de programmaraad AIA-Alkmaar haalde hij kwalitatief hoogwaardige architectuurlezingen naar de stad en zorgde hij voor een wisselend programma op de Dag van de Architectuur.