Vrije sector ook via SVNK

Publicatiedatum: 21-10-2021

Vanaf 1 november biedt SVNK, een samenwerkingsverband van de woningcorporaties in de regio Noord-Kennemerland, óók vrije sector huurwoningen van de corporaties aan via de website.

Doordat alle vrije sector huurwoningen nu op één plaats te vinden zijn, is het voor woningzoekenden gemakkelijker om een passende woning te vinden.  

SVNK

De drie corporaties van SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland) die vrije sector huurwoningen bezitten, Van Alckmaer voor Wonen, Kennemer Wonen en Woonwaard, bieden deze woningen voortaan aan via de website van SVNK.

Tot voor kort gebruikten zij hiervoor verschillende kanalen, zoals de eigen website, Facebook of Funda.

Krista Walter, voorzitter van het bestuur van SVNK:

 Omdat we voortaan maar één kanaal gebruiken, wordt het zoeken naar een vrije sector huurwoning makkelijker. Ook de regels voor toewijzing zijn nu eenduidig. Een duidelijke verbetering van onze dienstverlening.”

Ook voor de corporaties biedt deze werkwijze voordelen, zegt ze. “De corporaties zijn geen kosten meer kwijt aan makelaars en andere websites, zoals Funda. En ze kunnen sneller adverteren, omdat ze niet meer afhankelijk zijn van anderen.

Andere inkomenseisen

Huurwoningen met een netto huurprijs boven € 752,33 (prijspeil 2021) behoren tot de vrije sector.

De corporaties beschikken over verschillende soorten huurwoningen in de vrije sector, variërend van eengezinswoningen en appartementen tot portiekwoningen.

Voor de woningen in de vrije sector gelden minimum inkomenseisen (en soms maximum inkomenseisen). Voor deze huurwoningen is geen huurtoeslag mogelijk.

Woningzoekenden hebben daarom voldoende inkomen nodig om voor deze woningen in aanmerking te kunnen komen. In de advertentie op de website van SVNK staat bij de woning welke inkomenseisen er worden gesteld.

Ingeschreven staan bij SVNK

Mensen die op een woning in de vrije sector willen reageren, hebben een inschrijving als woningzoekende bij SVNK nodig. Die inschrijving kost eenmalig € 25,-.

Anders dan bij de sociale huur behoudt u uw inschrijftijd als u een vrije sector woning accepteert.

Huurders die een sociale huurwoning van SVNK achterlaten, krijgen voorrang.

Krista Walter:

 Dit bevordert de doorstroming en zo komen er weer woningen vrij in de sociale sector voor de mensen die dat echt nodig hebben.

Kijk voor meer info op: SVNK.nl

 


Meer nieuws: