Samen de strijd aan tegen drugscriminaliteit

Publicatiedatum: 30-11-2020

We gaan keihard de strijd aan tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Het gebeurt overal en is dichterbij dan je denkt.

Sinds 1 november geldt er een nieuw Drugsconvenant in Noord-Holland. In het convenant staan afspraken over het onderling uitwisselen van informatie, zodat hennepkwekerijen en drugslabs nog beter kunnen worden opgespoord.

Het convenant is ondertekend door de 34 gemeenten, politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie Noord-Holland, woningcorporaties, netwerkbeheerders, drinkwaterbedrijven, waterschappen, intergemeentelijke sociale diensten en omgevingsdiensten.

Voorheen werkten we met het ‘hennep-convenant’. De afgelopen jaren hebben andere vormen van druggerelateerde criminaliteit een vlucht genomen. Dat vraagt om een nieuw convenant.

Druggerelateerde criminaliteit zorgt voor gevaar in woonwijken, op bedrijventerreinen en in het buitengebied. Vaak gaat het samen met belastingontduiking, uitkerings- en zorgfraude, illegale bewoning, energiediefstal en het witwassen van crimineel geld.

En bij een dump van chemisch afval van een drugslab loopt ook het milieu schade op.

Verdachte situaties melden

Vermoedt u een drugslab of hennepkwekerij of heeft u het vermoeden dat er iets niet pluis is? Bel dan de politie via 0900-8844.

Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Een lab of kwekerij kan zich overal bevinden: in woonhuizen, garageboxen, flatgebouwen, schuren...

Meer informatie over de gevaren van drugsproductielocaties en hoe u ze kunt herkennen, vindt u op de website www.nhdrugsalert.nl.

Lees hier het Convenant Aanpak Drugslocaties Noord-Holland 2020-2025.

 


Meer nieuws: