Nieuwbouw gestart in Heerhugowaard

Publicatiedatum: 12-11-2020

Woonwaard is gestart met de bouw van 6 eengezinswoningen en aansluitend 16 driekamerappartementen aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard. Ook aan het Boterbloemerf en de Krusemanlaan wordt druk gebouwd.

Woonwaard is gestart met de realisatie van 6 eengezinswoningen en bouwt aansluitend nog 16 driekamerappartementen aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard. De 6 rijwoningen zijn nul-op-de-meterwoningen voor 2 tot 3 personen, met twee verdiepingen en een tuin. Deze nieuwe woningen passen goed bij de naastgelegen nul-op-de-meterwoningen, die Woonwaard al eerder liet bouwen.

De 6 woningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen en zullen eind eerste kwartaal 2021 gereed zijn. Het appartementengebouw heeft 3 bouwlagen en wordt gebouwd door Van Wijnen. De bouw hiervan zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 starten en zal ongeveer een jaar duren. Naast dit appartementengebouw, bouwt Van Wijnen nog acht twee-onder-een-kapwoningen.

Boterbloemerf en Krusemanlaan

Ook aan het Boterbloemerf en de Krusemanlaan wordt gebouwd in opdracht van Woonwaard. Aan het Boterbloemerf kunnen straks 18 cliënten van Esdégé Reigersdaal wonen.

De gebouwen hebben een landelijk ontwerp, passend bij de stolpboerderijen aan de dijk. De architect is Rietvink Architecten. Ooijevaar bouwt de woningen. Het erf wordt ingericht als boerderijerf. Er is onder andere plaats voor een schooltuin voor de Helix.

Naast de twee woongebouwen komen er ook zorgunits. Hier kunnen cliënten van Esdégé terecht die ziek zijn en verpleegd moeten worden. Ook komen er twee logeerkamers voor clienten van Esdégé Reigersdaal.

De gebouwen worden verwarmd en gekoeld via een bodemwarmtesysteem en zonnepanelen. Voor de bodemwarmte wordt in de bodem een gesloten bronsysteem aangebracht. De woningen aan het Boterbloemerf zullen naar verwachting in de zomer van 2021 klaar zijn.

De bouw aan de Krusemanlaan vordert snel. In de drie woongebouwen wonen vanaf begin 2021 23 cliënten van Esdégé Reigersdaal. De gebouwen aan de Krusemanlaan zijn ook ontworpen door Rietvink Architecten en worden gebouwd door Kesselaar &zn.

Bekijk hier alle lopende nieuwbouwprojecten van Woonwaard


Meer nieuws: