Huurverhoging 2022

Publicatiedatum: 21-04-2022

U heeft een brief ontvangen over de verhoging van uw huur per 1 juli 2022. In dit nieuwsbericht leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over de huuraanpassing voor 2022.

Uw huur wordt verhoogd met 2.3% als u nog niet de streefhuur betaalt. Heeft u vragen over deze verhoging? Hieronder leest u de antwoorden op veel gestelde vragen. Misschien staat het antwoord op uw vraag er tussen.

Waarom wordt mijn huur aangepast? 

Met de huurinkomsten onderhouden wij uw woning en de woning van andere huurders en zorgen wij voor schone en veilige wijken. Door deze aanpassing kunnen wij u en de andere huurders ook in de toekomst van dienst blijven zijn. 

Wie bepaalt dat mijn huur wordt verhoogd?

Dat doet de Rijksoverheid. U woont in een sociale of vrije sector huurwoning. Dan kunnen wij elk jaar uw huur verhogen per 1 juli. De overheid bepaalt met hoeveel procent de huur voor uw woning mag stijgen. Daarbij kijken zij naar de inflatie. Dit jaar mogen wij de huren verhogen met 2.3%.  Dit gaat in per 1 juli 2022. 

Maakt Woonwaard winst door mijn huur te verhogen?  

Nee, woningcorporaties maken geen winst. We zijn een stichting. 

Wat als ik de huur niet kan betalen?

Dan helpen wij u graag verder. Via MijnWoonwaard kunt u een betalingsregeling aanvragen. Een van onze collega‚Äôs neemt dan contact met u op. 

Wilt u bezwaar maken tegen de huuraanpassing?

Op de website van de Huurcommissie leest u wanneer dit kan en hoe u dat doet. Bezwaar is mogelijk t/m 30 juni 2022.  

 


Meer nieuws: