Gratis Workshop Plastic Recyclen in Kooimeer

Publicatiedatum: 18-06-2019

Woensdagavond 19 juni organiseert de Plastic Recycle Werkplaats in Kooimeer een workshop voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Tijdens de workshop geeft André van de Kaasfabriek les over plastic. Er worden ook nieuwe producten gemaakt van plastic afval.

Neem zelf plastic mee!

Neem zelf bruikbaar plastic mee en ga met iets nieuws naar huis! De workshop is ’s avonds van 19:30 uur tot 21:00 uur in de werkplaats op het schoolplein van Kardinaal de Jongschool, Amalia van Solmsstraat 91, Alkmaar. Iedereen is welkom. Deelname is gratis.  Wel aanmelden via: irenestichtingkcpnl of 06-514 174 95

De coördinator van de Plastic Recycle Werkplaats, Irene den Hartoog, heeft zelf in de werkplaats al veel geleerd over plastic. “Ik dacht dat ik al best wel veel wist,” vertelt ze, “maar er is toch nog een wereld voor mij open gegaan. Er zijn veel verschillende soorten plastic. Het ene is beter te recyclen dan het andere. Bovendien is het zwerfplastic echt heel slecht voor ons milieu.”

Het project

De Plastic Recycle Werkplaats is een bijzonder project in Kooimeer. Het is een ontmoetingsplek en gebaseerd op het concept Precious Plastic. Met machines wordt plastic verwerkt tot nieuwe producten. Jongeren hebben een speciale rol bij de werkplaats. Door middel van een bijbaan hebben zij de mogelijkheid om werkervaring op te doen en nieuwe producten van plastic (zwerf)afval te maken.

Volg dit mooie project op Facebook!

 


Meer nieuws: