Gerard Douplantsoen zes duurzame woningen rijker

Publicatiedatum: 18-03-2021

Donderdag 18 maart zijn de zes nieuwe Nul op de Meter-woningen aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard succesvol afgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Om te vieren dat de woningen nu al bewoonbaar zijn en dat de wijk weer een aantal duurzame ‘nul-op-de-meter’ woningen rijker is, werd er een klein, feestelijk moment georganiseerd op locatie.

Razendsnelle realisatie

De woningen zijn door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, gerealiseerd. Omdat er één prefab casco binnen één dag geplaatst kon worden, volledig wind- en waterdicht, zijn de woningen nu al bewoonbaar en dat terwijl de bouw in oktober 2020 pas begonnen is. Vanaf nu kunnen de gelukkige huurders aan de slag om er een nieuw thuis van te maken.

Zo ook meneer en mevrouw Appel. Zij zijn nu nog eigenaar van een koopwoning in Heerhugowaard, maar wilden graag wat kleiner wonen. "In deze nieuwe woning hebben we minder onderhoud van bijvoorbeeld de tuin en door onze huidige woning in de verkoop te zetten, biedt dat weer nieuwe kansen voor woningzoekenden in deze regio," vertelt mevrouw Appel.

Het stel komt in één van de twee hoekwoningen in dit project te wonen. "Precies de woning die we graag wilden, met het extra raam aan de zijkant voor veel lichtinval." Hun kinderen en kleinkinderen woonden al op loopafstand, maar nu helemaal. "Het is zelfs 2 minuutjes korter wandelen," lachen ze.

De verhuizing wordt na het ontvangen van de sleutel langzaamaan in gang gezet zodat er nog rustig opgemeten en geklust kan worden. "We hopen in ieder geval op fantastische jaren en zijn erg blij met deze gloednieuwe woning!" sluiten ze af.

Duurzaamheid is de toekomst

Alle woningen zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woningen (bij normaal gebruik) evenveel (of zelfs meer) energie opwekken dan dat ze verbruiken, door de zonnepanelen op het dak.  "Duurzaamheid zit bij ons in de genen en is daarmee verweven in al onze activiteiten," vertelt Nicole van Wijk, bestuurder bij Woonwaard.

  We streven ernaar om al onze woningen voor 2050 aangepast te hebben, zodat ze (bijna) geen CO2 meer uitstoten. Dat betekent: goed isoleren, slimme systemen toepassen en van het gas af. De samenwerking met Fijn Wonen was daarom meer dan logisch, omdat zij voor hetzelfde ideaal staan. 

Ferry van Asperen, Fijn Wonen-coach, voegt hieraan toe: "Ik ben het aanspreekpunt voor huurders en corporaties en voorzie iedereen van heldere informatie. Denk hierbij aan gebruikershandleidingen over de woning en informatie over het terug leveren van energie. Zo maken we duurzaam wonen voor iedereen laagdrempelig én toegankelijk." 

Eerder realiseerde Fijn Wonen hier ook al 24 nul-op-de-meter-woningen.

 


Meer nieuws: