Eerste vloerplaat Merelweg

Publicatiedatum: 22-06-2021

De bouw van 16 zorgwoningen die Woonwaard ontwikkelt voor Esdégé-Reigersdaal vordert gestaag. Maandag 21 juni zijn de symbolische eerste vloerplaten gelegd door wethouder Annette Groot, Miriam Traudes, bestuurder van Esdégé-Reigersdaal, en Nicole van Wijk, bestuurder van Woonwaard.

De zorgwoningen komen aan de Merelweg in de wijk De Draai in Heerhugowaard. Ze zijn ontworpen door Marc Prosman Architecten en worden gebouwd door Kesselaar &Zn.

Nicole van Wijk, bestuurder Woonwaard:

 Woonwaard vindt het belangrijk dat iedereen een plek heeft om te wonen en te leven, dat niemand wordt uitgesloten en waar iedereen naar vermogen kan presteren. Dat is de reden dat wij intensief samenwerken met Esdegé-Reigersdaal. In gezamenlijkheid willen wij woonvormen ontwikkelen waar mensen veilig en vertrouwd kunnen wonen en zich ontplooien.

Naast de woningen komt een activiteitencentrum, met drie ruimtes, een ruime tuin en een water wellness. Dit activiteitencentrum is op zichzelf staand maar je kunt er ook binnendoor naar toe.

Cliënten die in de zorgwoningen verblijven kunnen als dat nodig is zelfs in hun bed naar het activiteitencentrum toe, bijvoorbeeld als het vervoer naar dagbesteding elders te intensief is.

“Uiteraard zijn cliënten die niet op de Merelweg wonen ook welkom. Ontmoeten, activeren en meedoen is belangrijk,” zegt Lex Schipper, clustermanager van het activiteitencentrum.

Veranderde visie op zorg

Deze ontwikkeling van zorgwoningen is ingegeven door een veranderde visie op zorg van Esdégé-Reigersdaal. Het op één locatie aan de rand van de samenleving  laten samenwonen van cliënten met een beperking heeft plaatsgemaakt voor het realiseren van meerdere zorgwoninglocaties te midden van de samenleving, zodat iedereen daar naar vermogen onderdeel van kan worden.

Esdégé-Reigersdaal wilde daarom de Reigersdaal-locatie verlaten en de gemeente heeft de locatie Reigersdaal gekocht, om vervolgens op meerdere locaties in Heerhugowaard de realisatie van zorgwoningen te faciliteren.

Woonwaard heeft voor Esdégé-Reigersdaal de zorgwoningen ontwikkeld.

Het project aan de Merelweg is het 5e woonproject voor Esdégé-Reigersdaal dat door Woonwaard in De Draai gerealiseerd wordt. Hierna volgen nog de projecten aan het Boterbloemerf en de Waterkersstraat.

De gebouwen worden gasloos gebouwd, aangesloten op het warmtenet van HVC en op het dak komen ruim 200 zonnepanelen. Naar verwachting kunnen de cliënten naar de woningen verhuizen in het eerste kwartaal van 2022.

 


Meer nieuws: