Duurzame tuintjes aan de Dinkel

Publicatiedatum: 20-11-2020

Samen met bewoners, vrijwilligers en Kesselaar en Kuuk knapten we de tuinen en balkons aan de Dinkel op.

De Rivierenwijk wordt op dit moment heringericht en knapt mooi op. Ook de schuttingen en tuinen aan de Dinkel waren aan vervanging toe. De bewoners hebben het financieel niet breed en konden hier zelf niet voor zorgen. Daarom hebben we in samenwerking met Kesselaar en Kuuk wat groen in de wijk gebracht.

Samen met bewoners en een aantal vrijwilligers uit de wijk hebben we de schuttingen vervangen en de tuinen verduurzaamd.

De bewoners waren heel enthousiast. Zij konden uit drie soorten tuintjes kiezen. Uiteraard hebben we daarbij gedacht aan de biodiversiteit. Er is een groenstrook gekomen met per tuin twee groenschermen.

Uit onderzoek is gebleken dat een tuin met veel groen depressie vermindert en vooral in deze rare tijd is bezig zijn met de tuin iets wat goed kan doen.

Voor de bewoners van de hoogbouw wilden wij ook graag wat doen. In de periode van de verbouwing van de tuinen plaatsten wij containers waar deze bewoners hun oude spullen konden weggooien.

Alle bewoners die hun balkon netjes hadden gemaakt kregen een balkonbar. De bewoners zijn heel blij met het nieuwe aanzicht. En wij ook!

 


Meer nieuws: