Druk bezocht Open Huis jongeren Hugo Oord

Publicatiedatum: 26-04-2019

De bewoners van Hugo Oord, de tijdelijke woonruimte voor jongeren in Heerhugowaard, hielden afgelopen donderdag een Open Huis voor buurtbewoners. Het Open Huis was bedoeld om kennis met elkaar te maken en werd druk bezocht. Wethouder John Does en bestuurder Joke van den Berg van Woonwaard openden het Open Huis.

Bewoners gaven een rondleiding door het gebouw, er was een quiz waar mooie prijzen van VUE Heerhugowaard en De Waerd Bowling te winnen waren, een Repair Café en diverse spelletjes te doen. Leerlingen van het nabij gelegen Trinitas College Johannes Bosco presenteerden de meubels die zij maakten voor de entreeruimte van Hugo Oord en de hapjes werden verzorgd door bewoners van zowel Hugo Oord als Hugo Waard.

Het Open Huis werd mogelijk gemaakt door het leefbaarheidsfonds van gemeente Heerhugowaard, de Pieter Raat Stichting, Nehemia, MET Welzijn, Woonwaard, DNO Doen en het Trinitas College Johannes Bosco.

Woonruimte voor jongeren

Voor jongeren is het steeds lastiger om woonruimte te vinden. Woonwaard en de gemeente proberen in de regio Heerhugowaard de kansen voor jongeren op een woning snel te vergroten en hebben daarom tijdelijk meer woonruimte gerealiseerd in onder andere het voormalig woon-zorgcentrum Hugo Oord in Heerhugowaard. Bewoonster Nynke Schoen: “De woningnood onder jongeren is ontzettend hoog en daarom zijn dit soort projecten heel belangrijk. Jongeren hebben weinig nodig en zijn al blij met een eigen plek. Een aparte slaapkamer is wel fijn, maar als jongere hoef je echt geen woning van
65 m2 met drie slaapkamers te hebben.”

In 2020 wordt het oude Hugo Oord gesloopt. Dan komt er nieuwbouw op deze plaats. Tot die tijd kunnen jongeren tot 28 jaar hier tijdelijk wonen. Een aantal van deze jongeren krijgt nu nog wat ondersteuning richting volledige zelfstandigheid. Zo krijgen al deze jongeren meer zicht op een goede toekomst en een volwaardige plek in de maatschappij.

 


Meer nieuws: